El menjar entra pels ulls. I això ho ho saben molt bé a l'Arròs i Peix. Un restaurant situat al bell mig del Barri Vell de Girona que consta d'un taulell ple de peix i marisc fresc,- com en una peixateria-, on el client escull, en directe, el producte que vol menjar. Tant el primer com el segon plat. L'encarregat del taulell et pesa el producte al davant i, a més, et proposa diferents maneres de preparar-lo. Si decidiu començar amb una mica de peix i marisc (els xipirons a l'andalusa paguen molt la pena i el tartar de salmó és exquisit) podeu optar per menjar-vos, de segon plat, l'altra gran pilar de la casa: els arrossos. Tenen diversos tipus de paella (mar i muntanya, bacallà i espàrrecs, peix i marisc, verdures…), arròs caldós (de peix i marisc, llagosta o pop) i arròs negre, amb o sense bacallà. És difícil quedar-se només amb un, però l'arròs caldós de peix i marisc és de categoria. A més, no cal que compartiu l'arròs entre dos: també serveixen racions individuals.
Si l'arròs tampoc us fa el pes, podeu optar per una fideuà (boníssima), un bon peix que us tallaran i serviran davant vostra, i fins i tot, carn. En tot cas, estem davant d'un molt bon restaurant de cuina de mercat on el més important és la qualitat del producte. Cuiden la presentació però l'objectiu sempre és que el producte,-sigui peix o marisc-, conservi el seu sabor i textura original. Tot acompanyat d'una bona carta de vins i d'una petita però interessant selecció de postres casolans. Un (altre) imprescindible: la tatin de poma.