Un gastrobar petit i auster que des de la seva obertura, el 2016, ha aconseguit el fervor dels gironins del morro fi tot i fer bandera, per sobre de tot, de la cuina saludable. Tècnicament i segons el seu xef, Xavier Aguado, el Bionbo practica una cuina prebiòtica amb arrels catalanes però descaradament oberta a influències internacionals. La fórmula ha funcionat. I és que ara mateix haureu de trucar amb força antelació si voleu aconseguir taula.
Al Bionbo no hi ha carta i el menú canvia cada dia, cantat a viva veu. La novetat i la sorpresa marquen el ritme a partir dels productes de temporada que surten del Mercat del Lleó. I tot i portar l’etiqueta de saludables i prebiòtics, els plats són molt atractius, gens d’hospital.
Posem uns exemples? Pasta mezzi paccheri amb pastanga baby, carbassó, shitake, formatge gouda deshidratat i pesto rosso. En aquest cas, la pastanaga és l’element més prebiòtic perquè conté pectina, una de les fibres més fermentables i ideals per a la diversitat microbiana. Els tubercles també són grans aliments prebiòtics. Al Bionbo fan un moniato al forn amb bimi a l’anglesa, salsa romesco emulsionada amb llet de coco i nous. Cuit al forn i refredat, el moniato deixa anar molt de midó resistent, que és el menjar que més agrada als bacteris bons.
Aquest activisme amb la cuina saludable no està renyit amb la carn, els ous i el peix mentre siguin de qualitat. Per exemple, un gall d’indi a la planxa macerat amb salsa de cibulet, quinoa amb sèsam negre i pols de pastanaga deshidrata. L’assimilació del gluten sempre es difícil, per això s’opta per cereals com la quinoa o el sèsam.