Slow food, cuina moderna i de temporada que manté l'essència tradicional i un espai que enamora tant o més que el menjar. És el que ofereix Ca la Maria, un restaurant parit amb molt d'amor pel Martí i la Maria i situat en una impressionant masia del segle XVII de Llagostera. L'any 2002 i després de passar per restaurants com El Bulli, Lasarte, Mas Pau de Figueres o el Talaia, en Martí Rosàs i la Maria Hernández van decidir emprendre la seva pròpia aventura i complir el seu somni: tenir una masia i restaurant al Gironès. Cuinar les verdures del seu propi hort, el peix de la costa més propera (i sempre sostenible!) i la carn de proveïdors de confiança. De fet, és gairebé impossible anar un dijous al mercat de Llagostera i no trobar-se el Martí o la Maria comprant el que, poc després, veurem transformat en un plat per llepar-se'n els dits. Un plat cuinat i embolcallat amb les tècniques més actuals però que, com la 'ratatouille' de la pel·lícula, ens recordarà els sabors de casa, de sempre.
Si hi aneu, no dubteu en demanar-vos algun dels plats estrella com el senglar, l'hamburguesa de peix blau amb melmelada (de ceba, síndria, etc...) i tàrtar d'algues o els peus de porc, per exemple. I si sou vegans o vegetarians no patiu: tenen opcions vegetarianes i si, ho demaneu, us cuinaran el que vulgueu. A més, des del 2010 tenen la certificació KM0 de Slow Food Espanya. Proximitat, respecte (pel producte i la tradició) i imaginació. Ah! I estigueu atents al web i les xarxes perquè enguany celebren 15 anys i ho celebren amb una pila d'activitats.