Casamar

Ressenya

Casamar

4 de 5 estrelles
Aquí es cou una nova cuina empordanesa que no es pot assenyalar d’avantguarda sinó d’actualització, amb l’slow food com a filosofia diària
  • Restaurants | Cuina creativa
  • preu 3 de 4
  • Baix Empordà
  • Crítica de Time Out
Publicitat

Time Out diu

Tot i que el Casamar té moltes dècades d’història com a bucòlic hotel-restaurant de la Costa Brava, sospès a la badia de Llafranc, no és fins al 2000 que comença a agafar embranzida gastronòmica fins al punt d’assolir, el 2011, la primera estrella Michelin.

La culpa és en bona part d’en Quim Casellas, net del fundador i xef. Sense haver despertat mai cap interès especial per la cuina tot i ajudar en el negoci familiar des de jove, en un moment donat, i mentre el Casamar estava tancat els hiverns, va començar a aprofitar al màxim aquests períodes per fer estades intensives amb grans mestres de la cuina com Jean-Luc Figueres, Joan Bosch, Carles Gaig, Joan Roca o Fermí Puig, i impregnar-se de saviesa. Així, i sense massa pretensions, va començar a construir una nova cuina empordanesa que no es pot assenyalar d’avantguarda sinó d’actualització, amb l’slow food com a filosofia diària. 

La carta canvia tres cops a l’any per adaptar-la als productes de temporada i, en la seva majoria, provenen de no més enllà d’uns 5 km a la rodona. Així, si és temps de carxofes, pot haver-hi un saltat de carxofes confitades amb pedrers d’ànec i ous de guatlla poché.

Menció especial mereix la carta de vins, amb gairebé 400 referències on predomina la DO Empordà.

Detalls

Adreça
del Nero, 3
Llafranc
17211
Horaris
De dt. a ds. de 13.30 a 15.30 h i de 20.30 a 22.30 h. Dg. de 13.30 a 15.30 h.
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà