La cuina del Coordenades desprèn el surrealisme més característic de Dalí. Evoca els famosos ous i també els rellotges tous, recreats amb mel, taronja, espècies, xocolata, sèsam i col llombarda. El Coordenades és dels pocs restaurants de Figueres que practiquen la gastronomia molecular que abandera Ferran Adrià. El xef Xavier Quera ha passat pels fogons del Bulli, on va aprendre a aplicar escumes, aires, esferificacions i gelatines a les seves creacions. En surten plats tan avantguardistes com la terrina de fetge d’ànec amb caviar de garnatxa de l’Empordà i coca de vidre torrada, o una reinvenció del mar i muntanya com el carpaccio de gamba vermella farcit de crema de botifarra amb sopa de pescador i aire de mar (obtingut a partir d’aigua de mar i fonoll). Entre les carns, destaca el garrí cuit a baixa temperatura amb chutney de fruites i, a les postres, l’esponja de cheese cake amb fruites vermelles i panses.
Time Out diu
Detalls
Discover Time Out original video