En Celso i la Pilar són el duet perfecte per a un bon tiberi gallec. A l’Aliança no us acabareu les tapes que hi fan: orella, lacón, pop a feira (“a feira” i no “a la gallega”, és el que, segons en Celso, demostra que aquest bar és gallec de veritat), pebrots del Padró… Feu-ho baixar tot amb el vi blanc de la casa, ben fresquet o una bona canyeta. Són famosos pel seu caldo i per l’orella de porc, toveta, cartigilosa i picant! A nosaltres, però, ens fascina el seu pop. Melós, amb el punt just de pimentón i sense patates. 100% gallec. És més: des de Santiago de Compostela que no tastavem un pop tan bo.
En els darrers anys el pop s'ha convertit en un imprescindible de qualsevol restaurant de nova creació. En aquests restaurants, però, no trobareu innovacions ni esferificacions. En aquests tres restaurants trobareu els nostres locals de Girona preferits per menjar un bon pop a feira. Els establiments que ens fan sentir com si fossim a Galícia.