Tot i que va obrir les portes no fa tants anys, el 1981, el Romaní de Breda és un clàssic de la gastronomia del Baix Montseny i la Selva, amb una oferta a base de cuina catalana però sempre amb un ull posat en la innovació. Nascut com a negoci familiar, actualment és la segona generació, de la mà de Sam Torres, qui està al capdavant dels fogons. Ell ha heretat les receptes mestre de la cuina catalana i, afegint una sòlida formació d’avantguarda, sedueix els comensals combinant tradició i modernitat, i un tracte familiar i afable. Com a plats de la carta cal destacar clàssics de la cuina catalana com els pebrots del piquillo, l’arròs a la cassola o els calamars farcits amb verdures.
Com a trets distintius del Romaní, cada setmana hi podem trobar plats nous i, a la carta de vins, tenen protagonisme les referències del Montseny, especialment del celler Serrat de Monstoriu. Precisament des del restaurant es poden contemplar esplèndides vistes del Castell de Montsoriu, una de les mostres d’arquitectura medieval més importants de Catalunya.