Els Estanys és un rara avis únic a tenir en compte dins del gran ventall de restaurants de la Costa Brava especialitzats en arrossos i cuina marinera en general. Només obre en cap de setmana i el més recomanable és apostar pel menú assequible que de segon sempre inclou arròs, paella o fideuà. Sobresurt l’arròs negre, que no és de tinta sinó de ceba ennegrida, i la fideuà marinera, la millor de Platja d’Aro entre el boca-orella local.
A banda de la cuina tradicional dels restaurants de costa, els Estanys pot presumir de ser l’únic restaurant de Platja d’Aro, i segurament de la Costa Brava, especialitzat en cuina alemanya. La llarga amistat de la família que regenta el negoci amb un cuiner alemany ha fet que s’incorporin a la carta una trentena de plats representatius d’aquest país, com el braó rostit a l’estil de Munic o el kassler, filet de porc en salaó i fumat, elaborat amb diversos acompanyaments autòctons. A més a més, si vas en grup, una altra bona opció és l’extensa carta de fondues.