Amagats entre llesques de (bon) pa cruixent, hem trobat els farcits més deliciosos que es preparen als bars i restaurants de la ciutat de Girona. Prepareu-vos pel fast-food català per excel·lència!
Els millors entrepans de Girona
Hem recorregut bars i restaurants per oferir-vos els entrepans més suculents i cruixents de Girona
Potser alguns ni ho sabran o no se’n recordaran, però el llonguet va ser el protagonista dels entrepans de fa uns anys. Malgrat que aquesta peça de pa ovalada i consistent hagi perdut presència a les fleques, a la Terra es resisteixen a donar-lo per perdut i el converteixen en el rei dels seus plats. Hi posen, com marca la tradició, embotit de qualitat, com el fuet de Jafre, o formatge d’ovella de Peralada. Ah! I bona part de les seves famoses hamburgueses també les presenten amb llonguet.
El nom d’aquest establiment ja és tota una declaració d’intencions. Aquí el pernil no falla, us ho podem assegurar. Els seleccionen acuradament entre els de les millors DO. La seva especialitat és el pernil ibèric de la DO Dehesa de Extremadura. En fan un entrepà deliciós que és l’estrella dels seus esmorzars! Ja ens ve salivera només de pensar-hi!
Al temple dels ciclistes gironins l’entrepà per excel·lència és rodó, com no podia ser d’una altra manera. El bagel està de moda i a la Fàbrica els broden! Si us voleu sentir més healthy, preneu el de salmó fumat amb cogombre i formatge cremós, però si us heu aixecat aviat perquè teniu previst cremar-ho tot sobre la bici, us recomanem el breakfast bagel: de truita, bacó, formatge cheddar i tomàquet. Go, go go!
És el torn de l’entrepà més diferent de tots. I el més dolç. Designat com a millor pastisser del món en alguna ocasió, Jordi Roca va crear el “Panet” del Rocambolesc el primer hivern que va haver d’afrontar la famosa gelateria gironina. Com que a casa nostra no hi ha una cultura de menjar gelats tot l’any, a en Jordi se li va acudir un joc de contraris. Va pensar en poder menjar un gelat a l'hivern amb les mans calentes, assegurant escalfor a les mans quan s’agafa l’entrepà però amb tota la frescor del gelat a la boca. Per fer-ho possible es segella el gelat fred dins d’un brioix calent amb l’ajuda d’una sandvitxera que es va crear expressament, l'Oximoron Maker. Va tenir bona acollida i ara fins i tot es demana a l'estiu.
El Federal va aterrar el 2016 a Girona, però fa més temps que existeix a Barcelona convertit en un referent de la tendència cosmopolita de fer el brunch, que no és res més que un esmorzar de campionat a l’estil anglosaxó i que pot acabar suprimint l’àpat del dinar si us passeu de la ratlla: ous, torrades, cansalada, salsitxes o —com és el cas que ens ocupa aquí—, entrepans. En tenen cinc a la carta i tots es poden demanar amb pa sense gluten. Com el Blat, amb bacó, enciam, alvocat, tomàquet, fresc i maionesa d'alfàbrega amb l’opció d’afegir un ou de corral fregit; el pastrami amb emmental, cogombre confitat, xucrut, mostassa i maionesa d'alcaravia; o el de salmó fumat amb amanida de patates i anet, créixens, ceba vermella i pa de sègol obert.
Discover Time Out original video