El fet de saber portar la cuina empordanesa a l’actualitat és el que la Guia Michelin va tenir molt en compte el 2015 a l’hora de concedir la primera estrella a aquest hotel-restaurant de Castelló d’Empúries aixecat el 1965. Tot i portar molts anys a l’esquena, els orígens de l’Empòrium actual cal situar-los en la quarta generació dels Jordà-Giró, en Joan i en Màrius, que el 2008 van dir al seu pare que continuarien amb el negoci familiar sempre i quan poguessin potenciar la rauxa empordanesa en enfront del seny, també tan autòcton.
Sense cap tipus de formació en alta cuina, els dos germans han aconseguit emocionar els comensals partint, majoritàriament, de productes de l’Empordà ecològics. Saber combinar a la perfecció bases tradicionals amb tècniques actuals està a les mans de molt pocs i és per això que val la pena reservar-hi taula.
A través de tres menús, més complets o menys en funció de cada butxaca, es pot gaudir d’uns plats pensats i cuinats amb molta cura on predominen els mar-i-muntanyes (tan característics de la zona) i les reinterpretacions de plats tradicionals. Els canelons de rostit, aquí són de pularda amb tòfona i bolets a la crema, i d’una vedella amb naps en surt una terrina amb ravioli farcit, concentrat de camperols i llenties. I encara un exemple més trencador podria ser el verat escabetxat de most i verdures amb poma verda.