Segons la mitologia grega, Galena era una de les cinquanta filles Nereides del mar que ajudaven els mariners a no embarrancar les seves naus. Aquest és també el nom que els propietaris d’aquest restaurant de Begur, ubicat en una masia del segle XVII que a la vegada funciona com a hotel, van escollir com a síntesi del confort i la pau que transmet l’emplaçament, construït a prop de la costa però a 220 metres sobre el nivell del mar, en contraposició al fort vent de tramuntana que sovint hi bufa.
La mateixa tradició que respiren les parets de pedra del menjador també es pot copsar en l’oferta gastronòmica del restaurant. D’una banda, la carta presumeix d’una àmplia selecció de carns i peixos a la brasa cuits amb carbó vegetal i, de l’altra, de clàssics plats mariners com el suquet de rap o el calder d’arròs amb llamàntol. També hi ha menú diari. A l’estiu, i a l’hivern quan fa bon temps, el menjador s’amplia amb una gran terrassa exterior amb privilegiades vistes de Les Gavarres.