La Cava és la millor picada d’ullet al món del pintxo i la taverna basca que es pot trobar a Sant Feliu de Guíxols. La Natàlia, cap de sala, i en Jordi, xef i fill de l’amo del Cau del Pescador -un clàssic de cuina marinera de Sant Feliu-, es van conèixer treballant al País Basc, en concret al Bodegón Alejandro dels pares de Martín Berasategui i al Munto, una altra taverna clàssica del casc antic de Sant Sebastià. De tornada a la Costa Brava, el 2013, van voler fer la seva pròpia interpretació de tot allò après sumant-hi la tradició culinària catalana. I van tenir la sort de trobar el lloc idoni, un local del centre que abans havia estat un restaurant-taverna i que conserva una barra llarga de roure.
Hi trobareu pintxos freds i calents a tort i a dret i elaborats amb enginy i gràcia: botifarra amb piperrada i carbassó a la brasa, espinacs i seitons marinats amb melmelada de taronja i llima rallada, carxofes amb pernil i romesco, caneló de pollastre i foie amb salsa de ceps, bola de formatge Idiazábal amb foie i salsa de raïm,... La llista de recomanacions no s’acabaria mai. A banda, hi ha una carta de plats amb racions més grans que canvia com a mínim dos cops a l’any, i un menú de migdia els dissabtes i els diumenges.