Si es vol menjar bon peix i marisc, normalment es pensa en algun restaurant de la costa però el Parrufu d’Hostalric és aquella excepció que confirma la regla. Nascut els anys trenta del segle passat com a bar de poble, va passar a ser un restaurant de menú de cuina tradicional els anys vuitanta. La seva predilecció per tenir sempre a la carta peix i marisc fresc del dia, procedent majoritàriament de la llotja de Blanes, va tenir tant d’èxit que, finalment, i des de fa ja un grapat d’anys, s’ha prescindit del menú diari i el restaurant s’ha especialitzat en una cuina senzilla a la carta partint majoritàriament de producte del mar fresc i de qualitat.
Cal destacar els arrossos i, en general, qualsevol peix i marisc de temporada cuinat de manera senzilla, com popets saltejats amb all i julivert, musclos de roca al vapor, morralla fregida ben cruixent o peix salvatge -com turbot o llenguado- fet al forn o a la planxa. Quant a postres, no us perdeu el “Parrufet”, unes lioneses d’una pastisseria d’Hostalric de la mida d’un pilota de tennis, acompanyades de gelat artesà de vainilla, xocolata desfeta i nata muntada.