Pizza
© VimaPizza
© Vima

Pizzeries a la Costa Brava que cal tastar

Una selecció de pizzeries espectaculars del litoral gironí

Publicitat

La pizza és molt més que fast food. Sabem que no és, probablement, l'àpat més saludable del món però ja va sent hora que deixem enrere tots els prejudicis que fa anys que arrossega. La pizza és, també, molt més que la popular 'margarita' o la 'quatre estacions'. En aquestes restaurants hi trobareu pizzes al·lucinants amb una barreja d'ingredients per caure d'esquena. Bon profit! 

  • Pizza
  • Alt Empordà
Raviyu
Raviyu
Només pel seu encantador local, ja valdria la pena que visitéssiu el Raviyu de Cadaqués. És ample, lluminós i té un toc rústic amb fusió mediterrània molt interessant (i instagramejable). Però assumim-ho, de res serveix tenir un restaurant bonic si el menjar no està a l’alçada. Aquí (sorpresa!) tenen les dues coses. Serveixen amanides súper fresques amb productes de qualitat ideals per un entrant lleuger. Però l’experiència religiosa arribarà quan veieu la seva carta de pizzes artesanes, que han convertit en un autèntic plat de gourmet. En tenen de ceps i stracciatella, de foie i pera o de botifarra de perol amb panxeta ibèrica i mozzarella entre d’altres que aconseguiran pujar-vos al cel dels foodies. Si el restaurant està ple o teniu ganes de fer el gos al sofà no patiu, perquè també fan les pizzes per emportar.
  • Pizza
  • preu 2 de 4
Locanda di Nonna Flo
Locanda di Nonna Flo
Menjar la millor pizza de la Costa Brava i contemplar la immensitat de la badia de Sant Feliu de Guíxols. Amb aquesta equació guanyadora, la Locanda di Nonna Flo no té rival. Hi vagis per dinar o per sopar, sigui hivern o estiu, ja cal que matinis o que reservis taula perquè la seva terrassa interior, on s’hi concentren la majoria de taules, està d’allò més disputada. El producte que serveixen és 100% italià i tant les pizzes com les pastes són un pecat. No t’atreveixis a sortir del local sense menjar un cannoli per postres o tastar el limoncello (si tens sort, et convidaran al xarrup). Qui dirigeix “el show” és el carismàtic Francesco. Deixa’t assessorar i gaudeix d’un sopar en un ambient íntim i el retrat gairebé a l’oli de la platja i el port de Sant Feliu. 
Publicitat
  • Italiana
  • Alt Empordà
Dolce Vita
Dolce Vita
Desenganyeu-vos, ja podeu anar provant de coure pasta fresca a casa que difícilment aconseguireu un resultat com el del Dolce Vita. Abandoneu l’intent i dirigiu-vos cap allà. La pasta fresca és la seva especialitat. L’elaboren ells mateixos com les veritables mammes italianes. Preparen espaguetis, ravioli, raviolones, margarita, rigatone, tapiolini… Com a acompanyament podeu escollir entre una diversitat de salses com la carbonara, la putanesca o al gorgonzola. El plat estrella, però, es diu flors de foie amb mantega de trufa, apunteu-ho. Pel que fa a les pizzes, les que tenen més demanda són la de 5 formatges, la 4 estacions i la tartufona, amb sobrassada, formatge de cabra i mel. Pregunteu pels suggeriments del dia.
  • Mediterrània
  • Alt Empordà
  • preu 3 de 4
Un restaurant japonès on, a més, podem menjar una bona pizza o una fideuà? Existeix i funciona. De fet, funciona tant bé que costa decidir-se i destacar un sol plat. L'Oreig, situat a 50 metres de Cala Montgó,-entre L'Escala i Torroella de Montgrí-, ofereix una peculiar fusió entre la cuina mediterrània i de proximitat (arrossos, fideuà, peix i marisc…), la italiana (també podem menjar-vos una bona pizza feta al forn de pedra) i la gran estrella de la casa: el sushi. Un imprescindible: els spicy rolls. Espectaculars. A més, disposa d'una àmplia terrassa amb vistes a la platja i una zona chill out. 
Publicitat
  • Baix Empordà
Restaurant Mònica
Restaurant Mònica
Sabeu aquella premissa de bé, bo i barat? Doncs això és exactament el que trobareu al Mònica, un restaurant de tota la vida de Palamós que ja té la categoria de clàssic. Perquè ens entenguem, és com un fastfood de poble (en el bon sentit del concepte). Sí que hi podeu fer carta o menús, però el més típic és fer-hi entrepans, pizzes i sobretot hamburgueses. No us podeu perdre la Guarrona, que té formatge, bacon, tomàquet, enciam, maionesa i un fantàstic ou ferrat coronant l’obra d’art amb pa per sucar-hi a gust. Avís: quedareu tips com rènecs! La situació del local és immillorable al rovell de l’ou de la vila i, per tant, a prop de tot arreu. Així que si feu un dia de ruta per la Costa Brava en família, el Mònica és un bon lloc per fer un pit stop.
  • Alt Empordà
Mig Meló
Mig Meló
El Mig Meló de l’Escala és un restaurant irrepetible que no passa precisament desapercebut. Situat a la platja de Riells, s’erigeix en una enorme cúpula de vidre amb forma esfèrica que com el seu nom indica s’assembla a un meló partit per la meitat. Si de fora és impressionant, aquest original restaurant millora per dins, ja que les parets completament de vidre permeten tenir unes vistes excepcionals de la bonica costa escalenca. Es tracta d’un lloc ideal per anar-hi en família i portar-hi nens, ja que l’espai és enorme i la seva cuina es caracteritza per la brasa i les seves delicioses pizzes cuites al forn de llenya i amb farina italiana, un plaer digne de ser viscut.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat