La Taverna de Cal Barber també podria dir-se la Taverna de Can Pere. Després d’anys i panys tallant cabells i afaitant barbes, amb 50 anys en Pere va voler fer un gir de 360º i va canviar les tisores pels fogons. Amb la seva alegria encomanadissa, i un punt de rauxa, va convèncer la seva dona i les seves dues filles d’obrir una taverna al mateix espai on fins llavors hi tenia la perruqueria, arran de la platja de Sant Antoni de Calonge.
A la cuina regna l’esperit tradicional i el producte de proximitat. De fet, el restaurant forma part de l’associació KM0 Slow Food. Amb uns inicis del tot amateur, a base de prova i error, pares i filles han acabat elaborant una carta de temporada sense massa pretensions però de qualitat i sempre amb un punt d’alegria omnipresent. Tasteu el pop de Cal Barber (saltejat amb espàrrecs verds i raïm moscat), les grasoletes de bacallà, el trio de blaus (sardina al forn, verat en escabetx i anxova fregida) o la gamba de Palamós amb picada de xocolata.
Durant els migdies de març a juny, en comptes de menú fan plat únic, normalment a triar entre arròs del dia o suquet de gamba. I a l’hora d’escollir vi, deixeu-vos aconsellar per la Mercè, la dona d’en Pere. Exllevadora amb títol de sommelier, ha apostat per una acurada selecció de vins en què la DO Empordà hi té un clar protagonisme.