Per molts són una religió i una excusa per per trobar-se amb amics. Aquí hi trobareu les millors tapes de Barcelona Quimet i Quimet Ho diuen totes les guies del món i em sap greu repetir-me però el Quimet i Quimet és, vaja, per deixar anar la llagrimeta. Tenen cervesa pròpia, serveixen el millor vermut d'aixeta del planeta i ofereixen una varietat de vins que els arriba al sostre. Tot aquest cúmul de felicitat acompanya unes tapes que farien ressuscitar els morts. La Esquinica Aquesta tasca aragonesa és un referent de la gastronomía popular de Nou Barris. No agafen reserves (cal agafar número i esperar una estona al carrer amb un lletreret que posa: “salica de espera” penjant d’un plataner). Cambrers genials. –T.M El Xampanyet El xampanyet i el vermut reguen les tapes senzilles, però efectives, d'aquest indret que aplega tant a turistes com a nadius. El Jabalí This deli bar, which is reminiscent of Parallel in its heyday, is a great place to eat wonderful tapas – try the patatas bravas, the chicken salad and the cured sausage – while sipping on good wine. It’s also a nice place to sit on the terrace and do some serious people-watching. Pan & Oli In the heart of the Sants neighbourhood, this tapas bar gets back to roots of Catalan tradition with a playful and creative touch. And they actually do it very well. Their signature dishes include their tapas – including patatas bravas whipped up and served in a glass – and a highly recommendable set lunch menu. Las Delicias Hi fan u
Els locals de Nou Barris també s'apunten a la tendència d'oferir un dia a la setmana tapes i begudes a preus assequibles. Des del 6 de març i fins a final d'any, tots els dijous de 19 a 22 h teniu una cita a la ruta de tapes Pinxu-Panxo, on podreu tastar una tapa i una beguda (canya, got de vi o aigua) per només 1,95 euros. Hi participen 33 bars i restaurants, així que podeu imaginar que l'oferta és més que variada. Aquí teniu els locals que hi participen i les tapes que ofereixen
Chiri-Mas (passeig Fabra i Puig, 266): Tiki-Taka d'albergínia, carbassó, ceba, xampinyó, pebrot verd i bacó.
Can Cuxart (Costa i Cuxart, 37): Dau d'escudella Maragato.
Bodega Echa Payá (plaça Virrei Amat, 12): Pernil amb paté de bolets.
Boca & Boca (passeig Fabra i Puig, 211): Presa ibèrica.
Mesón Can Meli (Arnau d'Oms, 45): Bisbe blanc i negre barrejat amb pa amb tomàquet i oli d'oliva.
Mesón La Macarena (Torrent de Can Piquer, local 4): Pintxo moruno de carn magra adobada amb espècies naturals, acompanyada d'un ou de guatlla fregit, tomàquet i enciam.
Egarri-Txapeldun (passeig Fabra i Puig, 159): Tatín d'escalivada tèbia amb bacallà a la bilbaïna.
Brande Wurst (passeig Fabra i Puig, 166): Vol-au-vent amb una base de xucrut confitat i farcit de botifarra del Perol.
Los Pinchitos (Doctor Pi i Molist, 57): Pintxo de pa torrat, porc adobat i pebrots de Padrón.
Garciz (Doctor Pi i Molt, 86): Montadito de botifarra de carabassa amb formatge, pesto i sobrassada.
Sibaris (Felanitx, 4): Massa d'empanada casolana amb diferents farciments.
La Botigueta del Bon Menjar (passeig Verdum, 37): Minientrepà de pa de llavors i tinta de calamar amb salmó fumat.
Sanabria (Lorena, 18): Salsitxa cervela embolicada amb bacó.
L'Antic (passeig Verdum, 12): Calamarsons saltats amb all i bitxo i acompanyats de favetes.
O Novo Pazo (passeig Verdum, 16): Llit de patata cuita, pop i lacó.
El Cisne (passeig Verdum, 24): Base de pa calent amb samfaina, salsitxa i ceba caramel·litzada.
La Bodegueta d'en Miquel (plaça Jardins d'Alfàbia, 3): Làmins de mango, foie i pernil ibèric.
El Abuelo (via Júlia, 4): Pa de coca torrat, verduretes variades, pebrot verd i vermell, all i patates.
La Bodegueta d'en Miquel (Font de Canyelles, 45): Tàrtar de fuet.
Hiper Bocata (via Júlia, 48): Base de pa de motllo torrat amb Frankfurt, quetxup, mostassa, minihamburguesa i formatge de cabra.
Conde Drácula (via Júlia, 68): Patates fregides amanides amb pebre vermell picant, sal fina, pebre negre i all i oli.
El Bon Gust (via Júlia, 93): Torrada de botifarra de ceba.
La Freidu (via Júlia, 94): Filet brasejat amb porro confitat.
Bar Centro (via Júlia 165): Bonítol de tonyina.
Paparazzi Bar (via Júlia, 201): Torrada de pa cruixent amb bacó, pebrot, ceba caramel·litzada, formatge de cabra, cheddar i encenalls de pernil ibèric.
El Raconet (Enric Casanovas, 76): Base de pa, patata i pebrot verd fregits i rotllo de porc farcit de pernil serrà.
La Torrada (Baltasar Gracián, 39): Panet farcit de carn de pintxo adobada a l'estil La Torrada i patates fregides.
Casa Antonio (Argullós, 45): base de pa torrat amb foie i filet ibèric.
La Taverna Andalusa (Baltasar Gracián, 2): Tapa Alpujarreña.
SAGI (Alhucemas, 38): Patates de la Trini.
Expressate (Chafarinas, 16): Pa rústic, maionesa, enciam, tomàquet, pebrot del piquillo, bonítol i anxoves.
Bar Viki (Platja d'Aro, 14): Pa de pagès, cansalada i pebrot verd.
Ca la Sònia (Aiguablava, 56): Morro de porc fregit amb sal i pebre negre.