L’exposició Chris Ware. Dibuixar és pensar és la primera gran retrospectiva dedicada a l’autor nord-americà, del 3 d'abril al 9 de novembre al CCCB. Ware és reconegut per revolucionar el llenguatge del còmic: ha sabut capturar sobre el paper l'arquitectura emocional, social i política dels humans amb una meticulositat gràfica única.
La mostra ofereix un recorregut per la seva trajectòria a través de més de 350 peces, incloent esbossos, pàgines originals, maquetes i objectes. Entre les obres destacades hi ha Jimmy Corrigan, el nen més llest del món (2000), una novel·la gràfica considerada una fita del gènere per la seva narrativa fragmentada i emotiva, inspirada en la seva relació amb el seu pare (quasi inexistent).
Un altre exemple és Rusty Brown (2019), una obra ambiciosa i densa que explora les vides d’un grup de personatges al llarg del temps, amb una gran profunditat psicològica i formal. També s’hi exposa Building Stories (2012), una obra innovadora que també s'adapta a la mostra, situant-la a Barcelona i convidant al lector a construir la història a la seva manera, trencant la linealitat tradicional del còmic (una proposta de l’escola La Gossa).
Els seus contes estan profundament influenciats per la música ragtime, l'arquitectura i l'era de l'inici dels còmics. Emocionen perquè tracten l’existència humana amb gran profunditat, i és que connecta amb el seu món interior per tal d'ensenyar-nos-el. De fet, Ware afirma que ell "escriu amb vinyetes" i "dibuixar és pensar" perquè ens transporta a la memòria i el pensament.