1. Perejaume. Coll de Pal - Cima del Costabona, 1990. Colecció d’Art Contemporani Fundació ”la Caixa”.
    © Perejaume, VEGAP, Barcelona, 2023.Perejaume. Coll de Pal - Cima del Costabona, 1990. Colecció d’Art Contemporani Fundació "la Caixa".
  2. Andrea Galvani, The End (Action #5), 2015. Col·lecció D’Art Contemporani Fundació ”la Caixa”.
    © Andrea Galvani Studio.Andrea Galvani, The End (Action #5), 2015. Col·lecció D’Art Contemporani Fundació "la Caixa".
  • Art

Horitzó i límit. Visions del paisatge

Un recorregut per les diferents maneres que els artistes tenen d'apropar-se als paisatges que els emocionen

Rita Roig
Publicitat

Time Out diu

Potser, si penseu en el paisatge, us venen al cap pintures romàntiques com el ‘Caminant damunt un mar de boira’, de de Caspar David Friedrich o els ‘Nenúfars’ de Monet. Però el paisatge encara és un gran tema per l’art contemporani: la crisi climàtica, juntament amb el món de possibilitats que obra la tecnologia digital, ha fet que un munt d’artistes s’interessin per la natura i l’entorn, encara que potser d’una manera diferent que els paisatgistes del segle XIX. 

Però és que el paisatge no és només un motiu pictòric: totes les obres d’art que hem vist on hi apareix un paisatge (que són moltíssimes!) han influït en la nostra percepció de la natura i la nostra capacitat d’emoció davant dels fenòmens naturals. Partint de la idea que el “paisatge” és un invent de l’art, aquesta exposició reuneix obres de la Col·lecció d’Art Contemporani Fundació ”la Caixa” i d’altres procedències per abordar la natura des de la cultura.  

La mostra està dividida en seccions temàtiques que aborden la ficció del paisatge o l’impacte humà en la natura. A través d’obres d’artistes com Tacita Dean, Patricia Dauder, Miquel Barceló, Joan Fontcuberta, Bleda & Rosa, Cristina Lucas, Perejaume, Andreas Gursky o Rémy Zaugg, podem recórrer les diferents maneres que hi ha hagut, al llarg de la història, d’enquadrar la mirada i representar l’entorn, una pulsió humana que ha existit des que hem sigut conscients de la immensitat del món. 

El resultat és una exposició on una selecció de més de seixanta vídeos, pintures, fotografies i instal·lacions que plasmen la forma en què artistes dels nostres dies s’aproximen a la naturalesa.

Detalls

Adreça
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà