Museu Maritim de Barcelona Drassanes
© Maria DiasMuseu Maritim de Barcelona Drassanes

Drassanes Reials

Visiteu aquest impressionant edifici, construït entre els segles XIII i XIV, per fer-vos una idea de la importància del mar en la Barcelona medieval
  • Llocs d'interès | Llocs i edificis històrics
Publicitat

Time Out diu

Les Drassanes Reials han anat ampliant-se i transformant-se al llarg de vuit segles. El seu origen al segle XIII les converteix en una visita imprescindible pels aficionats a la cultura medieval i la seva arquitectura. Malgrat les posteriors remodelacions d’aquesta obra catalogada com Patrimoni Nacional, mai s’ha prescindit de l’estil arquitectònic més adient: el gòtic.

Després de cobrir la seva funció original, les instal·lacions van ser convertides en la Mestrança d’Artilleria en el segle XIX. Més tard, van funcionar com a caserna. Durant unes obres de reforma finalitzades l’any 2013, es va descobrir una important necròpolis romana datada al segle I dC.

Les Drassanes Reials són la seu del Museu Marítim

Des del 1941, el monument acull el Museu Marítim de Barcelona (MMB), que obre les portes de dilluns a diumenge entre les 10 i les 20 hores. Visitar-lo és un dels plans indispensables que fer a Barcelona, perquè ajunta la immersió medieval amb la proximitat amb el mar. A més del seu fons permanent i la seva biblioteca, el MMB acull exposicions temporals, visites guiades i altres activitats.

L’entrada també dona accés al pailebot Santa Eulàlia, una goleta que està amarrada al Port Vell de Barcelona i que surt a navegar els dissabtes. La possibilitat de visitar aquesta nau serveix de reclam, però s’ha de tenir en compte que la Santa Eulàlia no és accessible per a persones amb mobilitat reduïda (els Jardins del Baluard, per la seva banda, presenten dificultats d’accés).

Tarifes, entrades i com arribar-hi

Les Drassanes Reials tenen entrada lliure els diumenges a partir de les 15 hores, a més d’altres jornades de portes obertes com el 18 de maig (dia Internacional dels Museus), 24 de setembre (amb ocasió de la Mercè, festa major de la ciutat) i la Nit dels Museus. També tenen entrada gratis els menors de 17 anys i altres col·lectius (cas dels professors d’educació obligatòria o els periodistes prèviament acreditats, entre altres).

Es preveuen tarifes reduïdes en diverses circumstàncies (majors de 65 anys, persones en situació d’atur o amb discapacitat acreditada igual o superior al 33%, etcètera). Es poden consultar els detalls al lloc web del MMB. Una de les maneres d’arribar a les Drassanes Reials és utilitzar el metro fins a l’estació Drassanes. També es poden usar autobusos (com la línia D20).

Detalls

Adreça
Av. de les Drassanes, s/n
Barcelona
Transport
Drassanes (M: L3)
Preu
Entrada: 10 €. Entrada reduïda: 5 €. Entrada gratis per a menors de 17 anys i altres col·lectius. Portes obertes els diumenges a partir de les 15 h
Horaris
Dilluns a diumenge, de 10 h a 20 h (última entrada a les 19)

Què hi ha ara mateix

AMAZÔNIA. Sebastião Salgado

L’exposició 'AMAZÔNIA', de Sebastião Salgado, arriba a Barcelona després d’una gira internacional per ciutats com Madrid, París i São Paulo, on ha rebut més de 1,5 milions de visitants. La mostra, que es podrà visitar a les Drassanes Reials entre el 4 de desembre del 2024 i el 20 d’abril del 2025, és el resultat de set anys d’expedicions del fotògraf brasiler a l’Amazònia, amb l’objectiu de retratar-ne la bellesa extraordinària i conscienciar sobre la necessitat de preservar aquesta regió vital del planeta.Comissariada i dissenyada per Lélia Wanick Salgado, la mostra inclou més de 200 fotografies de gran format, 7 pel·lícules i una ambientació sonora composta per Jean-Michel Jarre, basada en sons reals de la selva. La sala recrea l’atmosfera de l’Amazònia, amb imatges que destaquen paisatges naturals com rius serpentejants, tempestes tropicals i muntanyes cobertes de selva, i retrats que mostren les cultures i rostres dels pobles indígenes, com els Yanomami o els Awá-Guajá.El recorregut combina imatges imponents, vídeos projectats en espais inspirats en habitatges indígenes i una banda sonora que evoca l’esperit de la selva. A més, l’exposició aposta per la inclusió amb el projecte 'AMAZÔNIA Touch', que ofereix planxes tàctils per a persones amb discapacitat visual, i eines de realitat augmentada per fer accessibles les fotografies a través de dispositius mòbils.'AMAZÔNIA' mostra la grandesa de la selva, el seu rol com a 'mare Terra' per a l'ésser humà i la urgent...
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà