Museu d'Història de Catalunya
Foto: Museu d'Història de CatalunyaMuseu d'Història de Catalunya

Museu d'Història de Catalunya

  • Museus i institucions | Història
  • La Barceloneta
Publicitat

Time Out diu

La seu del museu es troba al Palau de Mar, als què havien estat els antics Magatzems Generals de Comerç, l'únic edifici conservat del vell port de Barcelona que data de 1881.

El Museu d'Història de Catalunya vol conservar i exhibir una col·lecció que permeti donar a conèixer els fets històrics i la vida quotidiana dels ciutadans de Catalunya, donar suport a la recerca i estimular l'interès dels ciutadans per la història.



Detalls

Adreça
Plaça de Pau Vila, 3
Barceloneta
Barcelona
08039
Transport
Barceloneta (M: L4)
Preu
4,5 €. Reduïda, 3,5 €. Gratis el primer dimarts de mes.
Horaris
Dt., de 10 a 19 h. Dc., de 10 a 20 h. De dj. a ds., de 10 a 19 h. Dg. i festius, de 10 a 14.30 h

Què hi ha ara mateix

Tàpies. Art i activisme

L’exposició 'Tàpies. Art i activisme', que es podrà visitar fins al 2 de febrer al Museu d'Història de Catalunya, mostra la faceta més compromesa d’Antoni Tàpies, un artista que va integrar l’art i l’activisme en la seva vida i obra per defensar els drets humans i les causes socials. Amb una àmplia col·lecció d’obres i documents inèdits, l'exposició reflecteix com Tàpies (Barcelona, 1923-2012) va convertir el seu ideari avantguardista en una eina d’acció. Per l'artista, l'art sempre estava intrínsecament lligat a la política. Compromès amb les causes progressistes, catalanistes i humanitàries, Tàpies va intensificar el seu activisme durant la dictadura franquista, unint-se a moviments com la Caputxinada i la Tancada d’intel·lectuals a Montserrat. Aquests fets van marcar el seu camí cap a una lluita activa per les llibertats de Catalunya, que es va consolidar durant la transició democràtica, implicant-se en esdeveniments centrals com el Congrés de Cultura Catalana i la Marxa de la Llibertat, i aliant-se amb moviments polítics com l’Assemblea de Catalunya o el PSUC. Al llarg de l'exposició podreu veure alguns dels gestos artístics més militants, com l'obra '7 de novembre', obra fundacional de l'Assamblea de Catalunya, que Tàpies va elaborar poc després que es dugués a terme la reunió que va agrupar els diferents moviments antifranquistes a Catalunya. Amb la recuperació de la democràcia, Tàpies va ampliar la seva defensa dels drets humans a altres llocs del món, com Xile,...
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà