El Barcelona International Community Day celebra 10 anys connectant el talent de la ciutat

El Museu Marítim acull una nova edició de la trobada de professionals internacionals residents a Barcelona, un punt de trobada per compartir idees i facilitar la connexió amb els locals
Barcelona International Community Day
Ajuntament de Barcelona
Time Out en col·laboració amb Ajuntament de Barcelona
Publicitat

Aquesta estadística és molt significativa i dona molt bé la mesura de Barcelona com una ciutat oberta i hospitalària: al voltant del 30% dels residents de la ciutat han nascut fora d’ella, i s’han comptabilitzat poc més de 170 nacionalitats diferents. Què vol dir això? Per una banda, que Barcelona és atractiva per molta gent, i que tothom és benvingut. I per l’altra, que quan parlem de la vitalitat que demostra cada dia la ciutat, la seva acumulació d’iniciativa i talent, hem d’incloure tothom. Per això, una reunió com la que proposa el Barcelona International Community Day, impulsada per l’Ajuntament, s’ha fet tant important en el calendari d’activitats socials encaminades a connectar tota aquella gent vinguda d’altres llocs que ha decidit quedar-se aquí, que té un negoci, un pla de futur i necessita que tot funcioni bé.

La propera cita del Barcelona International Community Day, que enguany arriba a la seva desena edició, es celebrarà el 28 d’octubre, dissabte, al Museu Marítim. Si necessiteu saber com començar una nova vida professional a Barcelona, o ajudar als que acaben d’arribar, si creieu que el networking –és a dir, fer xarxa, establir relacions i aliances– és indispensable per dinamitzar i fer créixer un projecte professional, i voleu conèixer l’experiència d’altres col·legues de diferents sectors professionals, aquest és un lloc ideal per parlar, connectar-se i millorar. Voleu saber-ne més? Aquí us donem més informació.

1. Un espai de benvinguda

El que ofereix el Barcelona International Community Day de l’Ajuntament és ben senzill: fonamentalment, és una fira d’empreses i associacions que ofereixen productes i serveis d’interès per les persones que es volen establir a la ciutat i iniciar-hi un projecte profesional i vital. Començar de nou en una altra ciutat no sempre és fàcil, i per això és tan important oferir el màxim ajut possible, donar consells i facilitar tots els tràmits. A més, és un punt de trobada entre col·legues: en el món empresarial i professional, així com en la vida personal, cal estar connectat i establir relacions. Aquesta jornada permet això: fer networking, facilitar la formació segura d'una xarxa de contactes -que més tard poden ser socis, clients, amics o veïns un cop ja ha començat la nova vida a Barcelona- i reforçar-la amb el pas del temps. Així, tant si ja esteu assentats i voleu conèixer propostes noves, com si sou nous i necessiteu un impuls, trobar allotjament o connectar amb nous agents, aquest és el lloc ideal. L’assistència de l’any passat va ser de 5.416 persones, amb un alt grau de satisfacció general.

2. Xerrades i expositors

Què ofereix el Barcelona International Community Day en concret? El mateix que porta fent durant aquests últims deu anys: facilitat d’accés –la participació és totalment gratuïta; només cal registrar-se en aquest enllaç–, un horari extens de les 10.00 a les 19.00 hores del dissabte 28 d’octubre, i l’estructura ideal per connectar ràpidament: aquest any hi haurà 80 expositors d’empreses públiques i privades, clubs socials, ONGs, escoles de negocis... A la vegada, hi haurà espais d’informació per qui necessiti allò tant important com és una guia per començar: què cal presentar per iniciar un negoci a Barcelona, quina documentació cal presentar i emplenar, etcètera. L’espectre d’activitats és molt ampli: n'hi ha d'orientades per trobar feina o establir nous contactes professionals, però també n'hi haurà moltes de tipus pràctic: com funcionen les escoles i com trobar-ne la més adeqüada per els vostres fills, o com funciona el sistema sanitari. Establir-se a una nova ciutat implica saber una sèrie de coses importants que no expliquen les guies de viatges. Aquest és el lloc per obtenir informació en aquest sentit, i tothom n'és benvingut.

3. Testimonis inspiradors

En cada nova edició, el Barcelona International Community Day vol predicar amb l’exemple, i no hi ha cap iniciativa millor per demostrar la importància i la utilitat d’una cita d’aquestes característiques que compartir l’experiència d’emprenedors que l’han trobat útil. A través del web de la fira, i també de manera presencial, podrem conèixer els testimonis de diferents persones que un dia van decidir viure i treballar a Barcelona, i que ho han fet amb èxit. Aquest any, els amfitrions són professionals com la ucraïnesa Svetlana Velikanova, que va fundar la Harbour Space University, o Liling Qi, la presidenta de Puente Xina Holding. El biòleg alemany Reimund Fickert també es va establir a Barcelona i ara és el responsable de comunicació i desenvolupament del Parc d’Investigació Biomèdica; també en explicarà la seva experiència, com també ho farà la fundadora de la plataforma Barcelona Expat Life, la neerlandesa Mirjam Maarleveld, o l’enginyer informàtic Lázaro Campoalegre, d’origen cubà. La sisena ambaixadora d’aquesta edició serà la francesa Marion Sánchez, que actualment treballa a Ship2b, una fundació d’inversió.

4. Una celebració lúdica!

No només hi ha xerrades i networking en aquesta fira: també hi ha un espai de reunió i socialització amb música i diverses activitats culturals –com una visita per Barcelona amb realitat virtual, sense moure’s d’allà, o una mostra castellera–, i un regal molt especial per a les primeres 200 persones que entrin al Museu Marítim. Per commemorar els deu anys del Barcelona International Community Day, l’artista Philip Stanton, pintor, dissenyador i il·lustrador amb llarga trajectòria professional a Barcelona, ha dissenyat una samarreta especial, d’edició limitada, que es regalarà als primers que arribin. Una mostra més de que Barcelona és una porta oberta al talent i a les idees.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat