Una dedicació total als líquids. I servei continu. Als matins, cafè d’especialitat. Al migdia, vermut de la casa o vins naturals. Sortint de treballar, uns bons còctels i, si cal fer coixí, es demana la carta de platets, i salut i força al canut.
14 De La Rosa ha obert on abans hi havia el mític Astrolabi. En aquest bar d’aires francesos i esperit de barri (sensacional combinació de fusta, marbre i rajola), els problemes et duren el que triguen a posar-te un còctel. El Dean i l’Amandine han activat aquesta trinxera amb mobiliari "vintage" i esperit juganer: hi ha atmosfera i ganes que el client repeteixi. I s’han adaptat a Gràcia com camaleons.
La selecció de vins naturals catalans és bona, però em decanto pels còctels: unes 15 receptes ajustades de preu (de 5 a 9 €) i en perfecte equilibri entre classicisme i creativitat (gel tallat a mà). No costa flirtejar amb còctels com el Rosita, una variant finíssima del Negroni amb tequila, o el deliciós Xoco, amb ginebra, mançanilla i chartreuse.
I si hi ha gana, tenen platets lleugers, amb producte de proximitat: la mozzarella amb anxoves i la llonganissa trufada us haurien de reconciliar amb la vida. A 14 De La Rosa no hi ha lloc per als amargats.