La creativitat d'en Matteo Bertozzi, chef i propietari de My Fucking Restaurant, és considerable i seriosa. Assalto, obert a principis del 2024, havia de ser un bar de vins. Però la seva facilitat per capgirar receptes, explorar fermentacions i jugar amb capes de sabors ha fet variar el concepte original al de gairebé una barra d’autor. I no només a l'hora de cuinar. La carta de vins és única i singular: compta amb unes 200 referències que es nodreixen de subhastes de cellers i col·llecions privades. Això significa que a la pràctica són ampolles que segurament no podreu tastar enllocs més, referències peculiars i sovint esgotades que busquen el xoc palatal i l'excel·lència.
En consonància amb la carta de vins, a la cuina no volen repetir ni perpetuar receptes comunes. Més aviat, reinterpreten la tradició i sorprenen amb braves amb quatre coccions i pa amb tomàquet transformat en una salsa cuita durant 12 hores. El més divergent, però, arriba amb uns plats de temporada que, com la corbina arrebossada en blat de moro i 'chutney' de coriandre, canvien de sabor a mesura que es masteguen. Kimchis, gàrums i raiforts s’utilitzen així per adormir, refrescar o activar les papil·les obligant el comensal a aturar-se, interpretar i qüestionar. Un assalt en tota regla.