És un secret a la vista: a la Gran Via, just al costat de l'icònic cartell de la casa de subhastes Lamas Bolaño, hi ha el Bar Bocatini (amb un no menys icònic cartell). La seva perenne marquesina anuncia "Plats a la carta - Entrepans Especials". Aquest és el petit miracle: el Bocatini és un bar de barri en un lloc on no hi ha barri, diu en Javier Aragón. Amb preus de barri i una qualitat notable. I una oferta gairebé inèdita a la ciutat: el plat combinat a la carta. A partir d'una base que esculls –botifarra, lacó a la gallega, calamars a l'andalusa...– hi afegeixes dues guarnicions –mongetes verdes amb pernil, truites variades, croquetes d'ibèric, ensaladilla russa, rovellons a la planxa...– i acabes menjant bé i ràpid per 11 euros, beguda inclosa.
La qualitat és bona i saben què fan. Botifarres i salsitxes són de Calaf, la xistorra és de Navarra de la de veritat, i els calamars a l'andalusa i el peix del dia són frescos. La planxa del bar està impol·luta, i cada matí l'Asunción Alonso prepara les guarnicions (l'ensaladilla russa està per llepar-se els dits, i les truites de patates i verdures, també). El bar és una preciositat vintage de bar polit aturat en el temps, i el tracte és familiar, de segona casa.