Rehabilitar un bar és tendència. Però el cuiner Aimar Córdoba és un malalt de barra. “Soc un boig dels bars 'manolo', me’ls conec tots”, explica. I quan va poder agafar el bar del costat de La Paloma, El Pollo, no s’ho va repensar: “Té 40 anys i només s’hi ha donat de menjar des que va tancar la sala, perquè amb el mam ja feien”. Córdoba és de Bilbao, i les seves truites a la basca (meloses, dolces, líquides) desacrediten els indocumentats del sense ceba. Una factura incrustada en el plàstic dels tovallons fa de carta. “Ens dediquem a les tapes i els guisats, no pas als tàrtars d’alvocat”, treu pit.
El Pollo té l’aire del típic melancòlic afartapobres del Xino, però quan arriben els plats es dispara l’alegria: el producte és fresc i de primera, i la carta té un apartat d’espectaculars plats de cullera (lluç de ganxo en salsa verda i mongetes de Sant Pau) i és que te’ls podries trobar en un restaurant clàssic de Bilbao. No és barat; però l’opció tapes és festa per apta per a quasi totes les butxaques, amb truites espectaculars, croquetes de les bones i uns calamarsets amb ceba on hi canten els àngels.