La carn. La carn arrebossada. Com a puntal, com a axioma. Prou de sofisticaciones, prou d’esnobismes. La carn arrebossada és la nostra vertadera magdalena de Proust (perdó, pa amb vi sucre! Perdó, llet amb cola-cao!) des de fa generacions. “Rita, què vols dinar pel teu aniversari? Macarrons i carn arrebossada”. No falla. A La Neura és el plat estrella: milanesa –de vedella– o suprema –de pollastre–. I això és tota una declaració d’intencions. Si hi afegeixen dos ous ferrats, li diuen que va a cavall! Fa sis anys que la Sandra i el seu marit Jorge van agafar aquest local i en van fer el seu particular i popular maridatge de cultures catalana i argentina. Croquetes, amanides i torrades amb empanades, gelat de dulce de leche i brinça, sempre amb les tapes com a element culinari principal. L’interior és de fusta i paret vista, amb llums càlids – fets per ells mateixos– i música tranquil·la, perfecte per contrarestar la terrassa sorollosa però sempre benvinguda.
No utilitzen producte congelat, compren la carn a la Boqueria i pots veure com treballen la planxa perquè és allà mateix en un extrem de la barra. Si vols beure alguna cosa especial, no serà gens difícil que el simpàtic cambrer cocteler se’n tregui algun de la màniga per l’ocasió –a qui no li ve de gust una llimonada amb kiwi triturat i ginebra, per exemple? O un mojito amb alfàbrega i gingebre, per fer passar la calorada?–. Fa un any van aprofitar que quedava lliure un magatzem a quatre passes –Rosselló, 317– i van obrir una botiga de delicatessen amb cerveses d’importació, pasta fresca, pernil del bo, vins de l’Argentina i d’aquí i altres delícies. Ara són vasos comunicants.
Al Neura passen el futbol en una senyora televisió i també fan una exposició cada mes: ara mateix n’hi ha una de la Teresa, que fa uns retrats voluminosos, a l’estil Botero. Al migdia tenen un menú a 10,70 euros, el cafè val 1,15 i les hamburgueses 100% vedella, vora els 7 euros. El Neura és un bar restaurant agradable i sense pretensions, per a tota la família.