Jordi Baqués no només és un dels millors 'bartenders' de Barcelona, també és un arqueòleg del mam. Ja va deixar palesa la seva passió pels destil·lats antics a la desapareguda (i plorada) cocteleria Sol y Sombra. Ara, el canell del Jordi acoloreix les copes al Bluesman del Palace. I ha estat com posar un pilot acollonant al volant d’un Ferrari. El viatge, tot i que car, és una passada.
El Grup Confiteria s’encarrega de conduir el Bluesman i es nota. La seva aliança amb Baqués es tradueix en una carta amb còctels clàssics parits als diferents hotels Ritz del món; còctels dedicats a il·lustres clients del Palace; receptes 'vintage' amb destil·lats prehistòrics i els hits eterns de la cocteleria Paradiso. Copes imaginatives, tècnicament colossals, prenyades de matisos i amb històries a la gepa, com el A 100 Sharings (còctel de celebració del centenari) o l’Eclair Sharing, servit en tassa de te, al més pur estil llei seca.
Per acabar d’adobar-ho, el Bluesman té una cava de puros perquè fumeu i begueu com si el planeta hagués d’esclatar demà. I no he acabat: els divendres amenitzen les copes amb son cubà i els dijous amb soul, funk i blues en directe. No teniu problema a gastar una mica més per un còctel? Benvinguts al cel.