Quan el restaurador Kim Díaz s'hi posa (Bar Mut, Muticlub, Entrepanes Díaz), s'hi posa, no s'hi posa per poc: la Bodega Solera, oberta l'estiu del 2023, és la interpretació que fa Díaz de la taverna gaditana creuada amb el bar de vins a la francesa. em vaig imaginar la peripècia d'una família andalusa que es va instal·lar a la Barcelona dels seixanta i va obrir un celler. I que va poder enviar els dos nens a estudiar enologia a França i van tornar amb idees de vins naturals", explica. Cervesa ben tirada i una carta de vins és majestuosa: unes 650 referències presentades en llibreta d'anelles, on "els vins naturals s'integren amb els de tota la vida, i el lema és vi per a tots", resumeix Díaz. Una altra missió de la Solera és la de reivindicar el vi de xerès.
Menjar? Molt i bé. Tenen un tallador de pernil amb titulació! I en una barra baixa hi mana en Dani Sánchez, el segon de cuina del Bar Mut, que ara porta les regnes d'una tapa de celler d'alta qualitat. Sánchez, amb pares de murcians, ha optat per "reversionar coses que he vist per casa i tapes de bodegueta, que al final són combinacions bàsiques però molt ben fetes". Hi ha una pissarra lluminosa en què conviuen delícies del sud com 'montaditos de regañá' –sí, el llacet de pa– amb amanida russa i anxova, amb una amanida de tomàquet de Barbastro –marinat a AOVE hojiblanca i ceba adobada– i un canònic i catalaníssim fricandó de llata: un repertori ampli i versàtil, tan apte per menjar alguna cosa ràpida com per aposentar els colzes al marbre i viure la vida. No us perdeu el caíllo, montadito de guisat que només fan a Caravaca de la Cruz i aquí. I alerta al bar dins el bar dedicat a la Lola Flores.