Aquesta cantonada és un clàssic gracienc: Can Codina va obrir el 1931! Després de 83 anys de reunions clandestines de la FAI, resistència antifranquista i faràndula –el Pescaílla va néixer allà al costat–, aquest abril el senyor Antonio Codina va passar el relleu a una nova generació.
L’Eduardo, que porta el bar del Teatre Lliure i abans el Puku Cafè, va oferir-li fer-se’n càrrec tot mantenint l’essència del local. El senyor Antonio volia algú del barri, que se l’estimés i no el transformés en un Mesón del Jamón qualsevol. L’Eduardo, com tants d’altres xavals, anava a esmorzar a Can Codina a l’esbarjo de l’institut i de seguida es va entendre amb el senyor Antonio. Així que sense canviar l’estructura ni l’ànima del local, l’han posat una mica al dia i ara fa goig d’anar-hi.
Espaiós i càlid, les tauletes de marbre no han trigat a omplir-se de tapes tradicionals –patates braves, ensaladilla russa, seitons–, però també n’ofereixen de més elaborades com les vieires amb crema de curri a 7,20 euros, la costella confitada de granja de Solsona, escalivada amb formatge al forn, croquetes de sèpia amb tinta... Per beure s’han especialitzat en cerveses artesanals: en tenen un munt, deixeu-vos aconsellar!