En Ronnie és un cocteler d’origen filipí que, després de quinze anys d’ofici, un bon dia va decidir muntar el seu negoci. Tatuat i rialler, fa nou mesos que va obrir el Cocoa, una cocteleria de barri amb una clara influència asiàtica, sobretot del Japó i les Filipines. Amb ganes de dir-hi la seva, en Ronnie reinventa els còctels clàssics com la pinya colada: en comptes de nata o llet, hi posa llet condensada, molt típica del seu país, licor de coco, rom blanc, canyella ratllada al moment i suc de pinya. El serveix en mig coco damunt d’un plat de sorra amb petxines per 8 euros.
També se n’empesca de propis, com el Don Papa, a base del rom homònim, maracujà, suc de taronja i fum de canyella: te’l porta amb una campana de fum que causa sensació (12 euros). La presentació dels còctels és un dels forts: en capses sorpresa, amb llum i escenografia en miniatura, són tot un desplegament d’imaginació. De ginebra fan servir la lleidatana Port of Dragons. Són partidaris del sake i el combinen amb encert. A la paret, t’hi pots trobar meravelles com un quimono nupcial japonès fet a mà amb fil d’or, una peça única! Si t’agafa gana, tenen empanades d’un obrador del Gòtic, amb delícies com ara la de pollastre thai, amb llet de coco, curri, ceba i llima, per 2,90 euros.