De la mà del seu nou propietari, Josep Maria Sumalla, El Celler del Nou Priorat ha recobrat l’esperit inicial però amb l’afegitó d’una oferta de qualitat en tapes, platets i, sobretot, d’una selecció rigorosa i propera de productes d’elaboració artesanal, on el premi se l’emporten els formatges i alguns embotits, majoritàriament del Pallars, d’on és originari Sumalla. A les sorpreses permanents que això brinda, cal afegir-hi una cuina acurada, sense escarafalls ni més aspiracions d’agradar a un comensal que pot ser habitual del barri o visitant, perquè la visita s’ho val.
El servei és impecable i sobretot les explicacions i els consells de Sumalla són molt útils. I per als que gaudim amb el descobriment dels cada vegada millors vins de proximitat, el lloc és tot un encert. Entre els plats suggerits, la cua de bou és de categoria. Dels embotits, sorprèn el bull de fetge i hi ha formatges desconeguts i superbs: el Blau de Jutglar, el Miner d’Espinelves, de sis mesos, o el Paús de Tòrrec, per citar-ne alguns. Pel que fa al vi, deixeu-vos aconsellar i sorprendre per l’apassionat propietari. Els veterans coneixem el Celler des de fa temps. Els que no el coneixeu, aquest és el millor moment per fer-ho.