Bars de cereals: aixecada de camisa o tendència amb recorregut? Ja n’han obert a Londres i Madrid, i ara també a Barcelona. Segueix un patró lògic: El Flako és al local on abans hi havia una cafeteria especialitzada en llet, i de fet encara ho és.
M’hi acosto, i un dels socis, la Laia Rincón, m’explica que disposen d’una setantena de marques de cereals: nacionals, internacionals i ecològiques. I així funciona: tu tries el cereal que vols consumir (pots mirar la caixa, entre 3 i 3,50 € la ració abundant) i la llet (tot el ventall que hi ha entre mamella i ametlla; de fet, disposen de deu menes de llet), i a moure la cullera (pots demanar cafè, te o milkshakes, entre d’altres). Imagineu-vos quin paradís dels berenars: és un pla perfecte per fer amb nens.
El local és molt maco i psicodèlic: la façana reprodueix la del 'Morrison Hotel' dels Doors i a dins campen els pòsters de Frisco i la música dels Jefferson. “Els 70 va ser l’època en què va esclatar la publicitat de cereals i volíem fugir de la imatgeria infantil típica dels bars de cereals”, diu la Laia.
I donen consells: quins cereals no es poden prendre amb llet calenta (es converteixen en una pasta) o si demanes una barbaritat sucrera com els Peanut Butter Crunch (al dibuix de la caixa hi corren nens amb els ulls esbatanats pel sucre) barreja-ho amb iogurt àcid. Mana el contuberni Kellogg’s/General Mills, però tenen deu sabors ecològics d’Alemanya. Si vols esmorzar o berenar un bol de cereals, ves-hi.