El Maderal
© Irene FernandezEl Maderal

Ressenya

El Maderal (TANCAT)

3 de 5 estrelles
  • Bars i pubs | Bars de tapes
  • Fort Pienc
  • Crítica de Time Out
Publicitat

Time Out diu

La Claudia, vegana de cap a peus, ha obert un local sense cap aliment d’origen animal amb el seu marit Agustín. Com que a Barcelona ja n’hi ha uns quants, volien que fos realment especial. Per començar, El Maderal és elegant: el seu interior de fusta està molt ben dissenyat i il·luminat, té una atmosfera sofisticada i de classe. Sembla una cocteleria i en certa manera ho és: tenen més de 100 referències de ginebres, vins i caves naturals.

Un altre fet diferencial és que serveixen tapes, no plats: el cuiner Toni Rodríguez, fundador de Lujuria Vegana, els ha fet la carta amb autèntiques troballes com el tàrtar d’albergínia fumada amb olives de Kalamata, l’alvocat amb favetes o l’hamburguesa de carn vegetal de soja, xiitake, maionesa seva i salsa xinesa hoisin. La presentació està molt cuidada, volen que els plats sorprenguin els comensals per tots els sentits. El seu 'verrine' de fruita de la passió i la mousse de xocolata blanca convencen els més descreguts!

També fan la seva pròpia versió de les croquetes (italianes, amb batata, formatge vegetal, julivert i maionesa d’anet) o de les braves (amb tres coccions i una salsa a foc lent). A la barra tenen vuit tiradors de cervesa artesana que els tria Beerbox i que van canviant (ara hi ha la 942). Venen marxandatge de santuaris animals com Vacaloura, Candela o La Pepa per ajudar a finançar-los: les arrels ètiques del seu negoci són evidents en els detalls més mínims. Volen convèncer el món que es pot menjar i beure d’allò més bé sense haver de contribuir al maltractament animal.

Detalls

Adreça
Lepant, 220
Barcelona
Transport
Monumental (L2)
Horaris
De dt. a ds. de 15 a 1 h.
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà