Kebab de Bien Kebab
Foto: Bien Kebab | Bien Kebab
Foto: Bien Kebab

Els millors kebabs de Barcelona

Els llocs de la ciutat on es despatxen els kebabs que fan venir més salivera

Publicitat

Kebab: una paraula que tots fem servir, però poques vegades sabem ben bé què estem dient. Enrotllat amb pa 'dürüm', dins d'una pita, en brotxeta o en plat; de xai, pollastre, vedella o vegà; adobat amb mil i una espècies; d'estil turc, alemany, sirià o pakistanès. També val a dir que és una especialitat molt maltractada i que segons com té fama de digestió pesada i de tassa de vàter en tecnicolor. Quins són els millors kebabs de Barcelona? Estem parlant de restaurants que dignifiquen l'especialitat amb foc de llenya, pans de massa mare i processos propis de l'alta cuina o la millor cuina casolana. Aquí teniu opcions per triar i remenar.

NO T'HO PERDIS: Les millors hamburgueses de Barcelona

Els millors kebabs de Barcelona

  • Esquerra de l’Eixample

En aquest local cantoner de la plaça Letamendi despatxen kebabs sublims. Els fan amb pa d'obradors bons, carn de qualitat, condiments i salses casolanes, brasa i llenya de faig. La combustió de fusta natural transfereix a la vedella i el pollastre un sabor intens, profund i irresistible. La carn blanca l'entendreixen amb iogurt i la vermella, amb llet. Els adobs s'elaboren amb espècies i herbes aromàtiques caucasianes. A més, entre els filets de vedella intercalen greix de xai. Un altre fet distintiu; les graelles són horitzontals. A la carta, tres kebabs fixos i el del mes, amb pa döner o dürum, en format entrepà (entre 8 i 10 euros) o en un bol (entre 12 i 14 euros).

  • Sants

El Mustafa's Gemüse Kebap és per a molts entesos en la matèria el millor kebab de Berlín. Poca broma! A tocar de plaça Espanya i a través d'una petita finestra a la paret, ofereixen 'dürums' que sorprenen pel seu gust autèntic i diferent. A més de l'habitual enciam iceberg i la salsa picant suau, hi afegeixen patates i una generosa quantitat de verdures a la brasa com carbassó i pebrot. El resultat és una peça gran, amb un sabor de brasa vegetal excepcional i carns ben cuinades i lleugeres. També elaboren la versió vegetariana amb falàfel. Un imprescindible pels amants del kebab i 'dürum'. Alerta: només ens responsabilitzem del Gemüse de Plaça Espanya, on hi ha totes les cues. 

Publicitat
  • El Putget i Farró
  • Crítica de Time Out

El nom del local fa referència directa a les seves intencions; fer bons kebabs amb pa de massa mare, vaca vella de Girona de quatre setmanes de maduració i contracuixa de pollastre de corral halal amb un toc de tikka massala. La carn es punxa diàriament i es talla a ganivet. Va amb pa pita o dürum i es farceix d'enciam de fulla de roure, col llombarda, ceba vermella, 'pico de gallo', salsa tahina i salsa de iogurt. Valen entre 6,95 i 8,5 euros. Atenció també als entrants (hummus, 'labneh', albergínia fregida amb crema de formatge feta, croquetes de kebab amb salsa de mango), les postres (gelats artesans, 'cheescake de festucs i flam d'almívar de llet de La Dramerie) i als vins naturals. Els amos del Bien Kebab són en Mani i en Majhid Alam, propietaris també de The Fish & Chips Shop, Baby Jalebi, Antonia's Burger i Acha'ar Bar.

  • El Raval
  • Crítica de Time Out

Un clàssic 'kebabero' del Raval i, aquestes alçades de partit, també de la ciutat. Què té el Bismillah que no tingui la majoria dels locals de la competència? Doncs que tot ho fan ells des de zero; el pa 'naan' cuit al forn 'tandoor', els adobs per la carn i les salses. Si aneu amb pressa, demaneu el 'durüm' per emportar i a volar. Si disposeu de temps, opteu pel kebab en format de plat combinat amb arròs. El servei va per feina i és ràpid. El local és humil, els coberts són de plàstic. No venen alcohol. És habitual veure-hi cues, especialment les nits del cap de setmana.

Publicitat
  • Sarrià - Sant Gervasi

De la carn utilitzen només les parts més tendres i sucoses; culata i filet de pobre de vedella, pit i contracuixa de pollastre. La maceren durant 24 hores. De salses casolanes, n'elaboren de quatre menes; iogurt, picant, blanca de tahina i 'mojo' verd de coriandre, menta, julivert i cítrics. Farceixen amb enciam, tomàquet, ceba amb espècies 'sumac', cogombre, cogombret i coriandre. El pa és d'estil libanès. Dos minuts de planxa i voilà! Un bon kebab! Pels vegetarians tenen falàfel. Els kebabs ―de vedella, pollastre o mixt― valen 8,99 euros. El menú 'combo' amb patates fregides i beguda, 13,99 euros. Si us quedeu amb gana, cosa força improbable, ofereixen creps i gelats de postres. El local té terrassa.

  • Siriana
  • El Gòtic

Obert el 2006 i capitanejat per l'incombustible Salem Kahbbaz, aquest és probablement el millor local de kebabs del Gòtic. Al Cuiner de Damasc, prop de la plaça Sant Jaume, és un lloc on els xauarmes tenen un gust autèntic; la carn utilitzada és de xai i gall d'indi i es marina amb canyella i pebres. Poc habitual als xauarmes, són molt saludables perquè la quantitat de greix és força baixa. Només en fan d'aquest tipus i porten tomàquet, cogombret, salsa de iogurt i picant al gust del consumidor. La clientela és d'allò més eclèctica; veïns, turistes, funcionaris de la zona disposats a fer la cua que calgui.

Publicitat
  • Gràcia

Ja fa més d'una dècada que el sirià Mustafa Chreiki, l'amo del local, fa feliç a una bona legió de noctambuls famèlics de Gràcia. La carta és curta, però hi ha de tot per tothom; 'shawarma' de xai, 'xixtawak' de pollastre, 'kafta' de vedella picada i, el nostre preferit; 'arayes' de vedella i formatge feta (tots a 5 euros). Pels vegetarians, cinc opcions més (a 4,5 euros). Podeu optar per emportar-vos el menjar o emplatar-vos al menjador del fons.

  • Bistrots
  • Esquerra de l’Eixample

Local especialitzat en les gastronomies d'Orient Mitjà. Tots els pans que serveixen són casolans; tasteu el 'Jerusalem bagel'. Divideixen la carta en mezze (hummus, labne, baba ganoush, etc.), amanides, pans pita farcits amb xai, 'shawarma' de pollastre, 'arayes' de vedella i opcions més contundents en plat, com el kebab. Aquí el serveixen trencat, l'adoben amb espècies i l'acompanyen amb iogurt libanès, tahini blanc, menta fresca i llimona fermentada. La meitat de la carta són opcions vegetarianes i veganes. És un bistrot ubicat a Enric Granados; els preus són més aviat elevats, però totalment justificats. Obren cada dia. Amb terrassa.

Publicitat
  • Gràcia
  • Crítica de Time Out

Choripa, a Gràcia, destaca per la seva artesania i qualitat. Fundat per Pablo Lagrange (ex Noma), Lucía Aguilar (ex Enigma) i Ricardo Mateo, el producte estrella del seu local és el 'choripán', un entrepà clàssic llatinoamericà fet amb xoriç crioll, pa francès i chimichurri casolà. Però és que resulta que el trio també fa un kebab vegà deliciós; gírgoles, seitan, verds i salses 'huacatay' (base de fulles comestibles i xilis) i 'anticuchera' (base de xili 'ají panca'). És tan bo que fa que el comensal es replantegi el tema de menjar carn. Postres com el 'dulce de leche' fumat completen l'oferta. I tot a preus assequibles!

  • preu 1 de 4
  • Crítica de Time Out

Aquest establiment de street food és conegut pels seus kebabs vegans que fan la boca aigua. Amb l’objectiu d’eliminar d’una vegada per tots els prejudicis cap a la cuina vegana, els de Good Shit han elaborat un menú de diversos entrepans, tots elaborats amb productes fets sense crueltat animal. Escull el preparat proteínic que creus que millor encaixarà al teu dürum: pot ser d’Heura (en un panet de blat) o de seitan (en una truita de blat). Ells afirmen que és un kebab ben simple, però amb una mica de consciència. Com diu la seva web, “és boníssim i respecta el planeta, què més vols?”.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat