Los reyes de Brandy

Els Reis del Brandi ens expliquen els seus secrets

L'espanyol Javier Infante i l'alemany Ceiron Gedigk, guanyadors de la competició de mixologia Col·legi del Brandy, ens expliquen els seus còctels guanyadors

Publicitat

Va ser una competició molt disputada i reservada únicament als millors. El passat 28 d'octubre, les històriques Bodegas Osborne del Puerto de Santa María (Cadis) van acollir la cinquena edició de la competició de mixologia Col·legi del Brandi. En total, dotze participants, sis coctelers alemanys i uns altres tants espanyols.

Tot, amb un ingredient com a protagonista: el brandi Carlos I. I és que a Alemanya hi ha autèntica passió per aquest destil·lat tan espanyol, fet que ha portat als seus bartenders a convertir-se en vertaders experts a l'hora d'explorar les seves infinites possibilitats.

El guardó del Rei del Brandi va recaure en l'alemany Ceiron Gedigk, de Fontenay Bar d'Hamburg i en l'espanyol Javier Infante, de l'Hotel Only You de Madrid.

Ambdós van triomfar amb els cóctels Ancladero i Aigua de Jerez, respectivament.


Hem entrevista als dos guanyadors i ens han explicat tots els secrets sobre els seus espectaculars cóctels.

Javier Infante

En Javier va arribar a Madrid des de Talavera de la Reina i, segons les seves pròpies paraules, va ensopegar amb el món de la cocteleria. "Vaig trobar feina a un gastrobar i em va començar a interessar la cocteleria", recorda. "M'agradava molt cuinar, i ambdues coses s'assemblen molt". No va trigar a descobrir també la seva passió pel brandi. "Vaig estudiar un màster en destil·lats i, en un dels viatges a Jerez, vam conèixer molt bé el Brandi: em vaig quedar absolutament enamorat", explica. "Crec que a Espanya ho valorem poc, com passa amb tantes altres coses. Sembla que sempre ens fixem en el veí", lamenta. Una realitat que està canviant gràcies a còctels com els seus.



Aigua de Jerez

Un nom inspirat en un perfum. Així és l'Aigua de Jerez de Javier Infante. "Volia que deixés rastre", explica el bartender. Els seus ingredients? Com no, Brandi, però també un vi amontillat "perquè el faci ressaltar i doni més longevitat al glop", un bitter casolà de nou de cola "que li aporti un toc a fusta" i pera reduïda amb Fino Coquinero. "Anava molt segur de la meva proposta", reconeix Javier. És un còctel que conserva la línia clàssica del brandi i l'arrodoneix. "Ho vaig explicar sense embuts i explicant el que sento, perquè respecto molt el producte i em sento molt identificat amb ell", explica.



Publicitat

Ceiron Gedigk

Ceiron va començar com a aprenent en un hotel de cinc estrelles d'Hamburg... i d'aquí la fama al bar un altre hotel de la ciutat, The Fontenay Bar. "Allò del que més gaudeixo d'aquesta feina és crear moments inoblidables pels clients, i donar forma a noves begudes és una part important d'això", explica aquest apassionat dels còctels. També d'una cosa tan espanyola com el brandi. "Els alemanys apreciem molt tots els productes fets de raïm. I també tenim vins similars, però les condicions climàtiques d'Espanya són úniques per obtenir un brandi tan complex com Carlos I".



L'Ancladero

Per crear el seu còctel guanyador, Cerion va voler ressaltar les notes del brandi Carlos I. "Vaig decidir un vinagre de maduixa alemany per destacar les seves notes afruitades, i que li aporten acidesa. També vaig utilitzar licor de castanya per ressaltar l'aroma de nou i de caramel. A més a més, vaig fer un tint de coco que produeix una certa sensació oliosa en beure'l. I per últim, un toc de maduixa i un altre picant aconseguit a base de pebre". I què hi ha del nom? Per què l'Ancladero? "Tant Hamburg com El Puerto de Santa María estan a tocar de mar. L'àncora la sents com de casa, rodejat de la teva família i dels teus éssers estimats. I aquest sempre és millor si ho comparteixes amb una mica de Carlos I!".



Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat