Els combinats premium fa temps que s’han instal·lat a Barcelona. El gintònic va ser la primera beguda a la que es va dedicar una gran atenció, i ara aquesta cura especial arriba també a la resta de combinats, com per exemple el rom amb Coca-Cola. L’objectiu és oferir una experiència única i una beguda especial i totalment personalitzada. Sergi Estévez, cocteler expert i ambaixador de Coca-Cola, ens dóna cinc secrets per fer el combinat perfecte!
1. Triar bé la copa
Deixeu de banda els gots de tub i aposteu per una copa baló o un got ample, com els
de sidra. Aquest tipus de got tenen una capacitat d’uns 65 cl que possibiliten que tots els ingredients es puguin barrejar amb equilibri.
2. El gel sí importa
Triar un bon gel és molt important per fer un bon combinat. El millor és escollir-lo gran i dur per aconseguir que refredi la copa sense aigualir-la. Dieu adéu al gel picat i aposteu per uns bons glaçons: obtindreu un resultat fresc i perfecte!
3. La quantitat justa d’alcohol
Recordeu, hem vingut a gaudir d’un combinat i no a emborratxar-nos: 4 o 5 cl seran suficients per fer una bona proporció. Trieu destil·lats com el rom o el whisky per barrejar amb Coca-
Cola ja que combinen molt bé amb les seves notes cítriques i especiades. En canvi, decanteu-vos pel vodka i la ginebra per barrejar amb refrescs com la Fanta o la Nordic Mist. Us quedaran boníssims!
4. El refresc ben fred
És important que el refresc estigui ben fred, ja que així el gas mantindrà totes les seves propietats. Posarem entre 20 i 24 cl de la beguda que més us agradi: recordeu que podreu fer servir Coca-Cola Light, Zero o Zero Zero, per fer el vostre combinat més lleuger, o Fanta de taronja o llimona per aconseguir gustos afruitats.
5. Un matís d’aroma
Per acabar, podeu personalitzar la vostra beguda amb un toc d’aroma, però no us passeu, que no volem convertir el combinat en una macedònia! Podeu afegir-hi, per exemple, la pell d’un cítric com la llimona, que perfuma i dóna una lleugera acidesa. També podeu triar un xarop natural per fer el vostre combinat més dolç i ple de sabor, o un bitter com l’Angostura que aportarà aroma i amargor al resultat final. Podeu provar, també, amb versions més agosarades, afegint-hi vainilla, xocolata o espècies! Al vostre gust!
COMBINAT TIME OUT BARCELONA
A més, el cocteler Sergi Estévez ha ideat un combinat pensat especialment pels lectors de Time Out. Prepareu els ingredients i prepareu-vos per gaudir!
Ingredients: