Focacha, l'aventura de La Confiteria oberta el març del 2025 a Tuset, és una cocteleria retrofuturista amagada rere una focacceria. Hi ha diversos nivells de lectura, com és habitual en els seus bars: un homenatge a la moguda de la gauche divine i el Bocaccio d'Oriol Regàs, però també a l'arquitecte i dissenyador Verner Panton, dignificador del plàstic i el plexiglàs a base de geni colorista. Han convertit la instal·lació Visiona II de Panton en un espai físic permanent. Focacha et sacseja, però de manera amable: la llum de la sala de la barra, envoltada per mòduls de colors intensos i cromàtics, es reflecteix subtilment a la base de la barra, creant una atmosfera dinàmica i immersiva. Com fotre's un còctel al bell mig de la pel·li de Barbarella, tu. I per cert, l'estil de cocteleria va cara barraca: tragos creatius, elegants i rotunds, com un Dolly Parton, a base de tequila, soda de síndria i bitter de xipotle. Picant, afruitat i cítric, una delícia que ni fumeja ni enrampa. Però si te'n fots masses, et vindran ganes de fusionar-te amb les corbes vellutades de la moqueta de les parets, que per alguna cosa són simpàtiques i molt orgàniques.
Arrodoneix el prodigi de disseny una sala de DJ més íntima i fosca, amb sofàs sinuosos i una cúpula al sostre. I el darrer pas és un passadís de miralls i llum, pur art òptic. I la focacceria de la porta, amagada rere una nevera falsa, no és per fer bonic: hi ha una carta d'entrepans italians catalanitzats a càrrec d'en Víctor Ferrer, com una focaccia de botifarra rostida esparracada, amb crema de bolets i stracciatella, salsa verda i que no té res a envejar a la porchetta. Com diuen ells... Make Tuset great again!