Si voleu assaborir cuina veneçolana creativa d’alta qualitat, no us perdeu el Medio Pinto, un nou restaurant amb terrassa obert aquest any. Els seus propietaris han volgut retre homenatge al seu país d’origen més enllà de la gastronomia, fins i tot en el nom, una expressió que remet a una festa històrica de Veneçuela en què, en forma d’amenaça divertida, es demana un ‘medio’, que és una moneda, a canvi de no pintar de negre la cara de l’altre.
I si el nom és sorprenent, encara ho és més la proposta gastronòmica. Es pot anar a fer una picadera, és a dir, menjar platets i tapes tradicionals que fan un maridatge ideal amb les cerveses Moritz. Cal tastar els tequeños, farcits de formatge i acompanyats d’unes salses de guaiaba i coriandre, i els clàssics tostones arrechos, que es preparen amb plàtan ratllat amb espècies i s’acompanyen amb una salsa brava. D’entrants tenen plats creatius com el tàrtar de peix espasa, el tataki de tonyina, saltats de marisc o tomàquets farcits de tàrtar de cogombre, entre altres delícies. I de plat principal ofereixen peixos elaborats i una gran varietat de carns, de vedella, cabrit o porc ibèric, amb acompanyaments exòtics i tropicals. Tota una selecció que cal assaborir Moritz en mà. Aneu-hi!
◊ Restaurant Medio Pinto. Carrer de Calvet, 27.
M: Hospital Clínic T: 938 58 72 29.