Hi ha un turisme cerveser a Barcelona que no és el del gambot de metro vuitanta inflat d’escuma esbravada, sinó el format pels qui saben que som la capital de la cervesa artesana del sud d’Europa. I potser sí que s’empassen alguna pinta de més, però amb coneixement i respecte. Fer unes cerveses a Garage Beer Co Poblenou és gratificant. Perquè el producte que tenen és tan bo que no t’han de vendre la moto, només fer-te-la provar.
Aquesta cervesera de Barcelona, fundada el 2015, acaba d’obrir un bar al Poblenou: és en aquell deliciós local entre la Rambla i la platja on hi hagué el no menys deliciós Bar Local, i gaudeix d’una terrassa enorme i mig secreta. Al segon Garage Bar hi tenen dinou tiradors (en volien fer vuit però es van descomptar!) d’una cervesa que elaboren tres quilòmetres amunt, a Sant Andreu, i que serveixen en perfectes condicions.
Oblideu-vos de l’aberració de la cervesa a punt de glaç amb la copa de congelador. Una IPA com la seva s’ha de servir a 7 ºC, i la seva Lager Calvell, en honor al barri, és pur Oktoberfest que surt a 4,5 ºC. Per si fos poc, hi sona rock and roll amb criteri i tenen un pizzer italià de primera línia, l’Antonio Marco, que amassa unes pizzetes boníssimes. A Madrid tiren millor la canya? Hi ha tòpics zombies que eren certs fa vint anys i no s’han adonat que són morts i enterrats.