1. Izakaya Homo Sibaris
    © Maria DiasIzakaya Homo Sibaris
  2. Izakaya Homo Sibaris
    © Maria DiasIzakaya Homo Sibaris

Izakaya Homo Sibaris

  • Bars i pubs | Cerveseria
  • Sants - Montjuïc
Publicitat

Time Out diu

Tot va començar quan l’Atsushi Takata, xef de l’inclassificable japonès ja de culte La Cuina de l’Uribou, va passar un dia a fer una birra per l’Homo Sibaris de Sants. D’això en fa ja uns anys i Takata no sabia, o potser sí, que era en un establiment de referència en el món de la cervesa artesana a Barcelona, i que qui el servia era un dels grans pedagogs i activistes cervesers de la ciutat: Guillem Laporta. Takata va començar a preguntar sobre una de les seves begudes preferides (amb permís del sake), Laporta va respondre amb passió i el resultat d’aquest primer intercanvi és una sòlida amistat que es tradueix en una criatura curiosíssima anomenada Izakaya Homo Sibaris. Un local que reuneix el talent cerveser de Laporta amb el geni de Takata rere els fogons.

Aquest espai, amb un ADN 100% Sants, no és res més que un bar de tapes japonès. I diem tapes en el sentit primigeni de la paraula, lluny d’aquests carpaccios amb espècies d’ultramar que, per algun motiu, anomenem tapes des de fa una temporada. Parlem, amb tots els respectes, de 'fritanga', a la japonesa, ideal per maridar amb birres i elaborada per unes mans experimentades i intel·ligents. A la Izakaya Homo Sibaris, Takata ha creat una carta curta i molt particular de broquetes (kushiague), que arriben a la taula impecablement arrebossades amb panko (un pa ratllat japonès lleuger) i que, en paraules de Laporta, “són perfectes per maridar amb una bona cervesa, ideal per desgreixar”.

La carta de la Izakaya és un homenatge a les tavernes de treballadors d’Osaka, i consta d’una sèrie de broquetes amb diferents salses. La de vieira és boníssima, com la de pop i la de lletó (una bomba), tot i que els amants de les verdures podran triar-ne una de carxofes o espàrrecs, i si hi anem amb gana un curri japonès XL o una amanida. Totes tenen el denominador comú de maridar a la perfecció amb qualsevol de les dotze cerveses de tirador de la casa. “Tenen més alcohol, més acidesa i molt sabor, seleccionades especialment per combinar amb els kushiage”, diu Laporta. Aquest festival de tapeig sui generis té lloc en un ambient entre esgavellat i cool, entre la taverna, el bareto i el pub, un lloc que ha sabut recrear la fórmula de sempre, tapes i birres, en la seva versió més gurmet i cosmopolita.

Detalls

Adreça
Ciceró, 9
Barcelona
08014
Transport
Plaça de Sants (M: L1 i L5)
Preu
20- 25 €
Horaris
Dt. a ds, de 18 a 0.30 h. Dl. i dg., tancat
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà