Si parlem de combinats, la millor parella de ball per a un bon còctel és la botànica. Rere una porta discreta s'hi amaga Kaktos. Veus cartells enganxats de concerts que podrien tenir lloc a la ciutat (però són imaginaris). Has de saber on vas abans d’entrar a Kaktos perquè no és un lloc dissenyat per cridar l’atenció dels passavolants. Un cop dins, un passadís llarg de color fúcsia i, al fons, un espai industrial però acollidor.
A Kaktos només hi poden entrar els socis, però tothom qui ho vulgui pot fer-se'n. No hi ha cap requisit previ i, de moment, tampoc cap quota. L’entrada és totalment gratuïta. Marcos Fernández, director de Kaktos Botanical Society, defensa els motius d’aquesta decisió: "A través dels socis, volem crear comunitat, cosa que no aconseguiríem si només fóssim un bar. Busquem que a la gent li interessi l’agenda i l’oferta del local". I el gran reclam són els seus còctels d’influència botànica. Els interessen les plantes i les flors i com les poden fer servir al món dels combinats.
Tot, sempre, de la manera més respectuosa possible amb el planeta: "Treballem amb cultius verticals, amb llums led i ventiladors. És una manera d’apostar per la sostenibilitat perquè així no depenem de xarops industrials". A banda d’oferir tots els còctels clàssics, també tenen una carta de 5 còctels d’autor. Tots deliciosos. Alguns dels més demanats són el Curri, a base de gin infusionat amb curri, coco, herbes de llimona i licor de flor elèctrica; o el Musa Paradisíaca, amb rom-bourbon banyat en mantega de cacauet, plàtan, destil·lat de poma i cacau. Són tragos deliciosos que s'inspiren en el parc Hitsujiyama de Japó o els camps de lavanda de França. O fins i tot el jardí de geranis de la iaia! Per si no n'hi hagués prou, també hi trobareu música en viu i DJ's.