El nom de Libra no és casualitat. En aquest bar obert a principis del 2024, el romà Manuel Sciaudone ha volgut aconseguir l'equilibri entre la cuina italiana i la barcelonina, amb una combinació acurada de clàssics de la cultura de l'aperitiu de totes dues gastronomies. A la taula de formatges, per exemple, el pecorino, l'scamorza fumada i el taleggio –un deliciós formatge cremós típic de Bèrgam– conviuen amb un formatge d'ovella català ben bo, i a la d'embotits, la mortadel·la DOP i la coppa comparteixen protagonisme amb el fuet de Vic i el lacó. Si teniu gana, demaneu alguna de les bruschettas, senzilles i delicioses, com ara la rústica, amb olivada, scamorza fosa i tomàquet sec.
La carta de begudes s'ha triat amb el mateix bon criteri i amor, amb opcions de vins naturals, orange i clàssics –italians i catalans–, que podeu demanar a copes. El millor és que us deixeu aconsellar per en Manuel, que també us ajudarà a escollir el còctel que més us escaigui per explorar més enllà del típic spritz. El Libra smash, per exemple, fet amb vermut blanc, ginebra llimona i alfàbrega, és perfecte si voleu refrescar la gola amb un beuratge lleuger i de tocs cítrics.
L'espai és acollidor i convida a passar l'estona petant la xerrada o jugant a alguns dels jocs de taula que ofereix de manera gratuïta. El Manuel explica que hi va voler recrear entre un racó de la casa de la seva àvia i el Central Perk de Friends, i el cert és que ha aconseguit atorgar-li un caliu molt familiar en què els gossos també són benvinguts.