En un xamfrà del passeig de Sant Joan, a la zona coneguda com el ‘triangle friqui’ (Norma, Gigamesh, Firefly i fins a quinze botigues d’aquest material) trobem aquesta glopada clara de sostres alts i grans finestrals.
El Local és un espai lluminós d’interiorisme senzill i bonic a base de ferro i fusta: un grapat de taules a la terrassa, unes quantes més a dins, una de gran (per a deu) per compartir i una senyora barra per seure-hi a gust. A la paret, un cap de toro blanc de porcellana i una tassa de cafè gegant, també de porcellana, projeccions de videoart i documentals. El porten tres socis, la Betta, italiana, el Sergi, català, i el Yahya, francès.
Ho han fet tot entre tots, però la Betta s’ha encarregat més del disseny, el Sergi de la comunicació i el Yahya de la cuina (és un reputat xef). Van obrir el juliol del 2015 i ja s’han fet una bona clientela heterogènia que no pot estar-se de repetir del seu bacallà o el seu tataki, els grans sandvitxos (de pollastre marinat a la vietnamita o hamburgueses gurmet), les braves blaves (amb formatge blau i romaní), una canya ben tirada (també artesana de tirador) o una bona grappa o whisky de qualitat. Fan un menú de migdia a bon preu i tenen una carta de còctels clàssics a preus realment ajustats.