Em foto el biquini del dia: pa boníssim, que empresona pernil canari, cansalada, cheddar i melmelada de gerds. Celestial. La propietària de Monsieur Bosch, la Florencia Rondón, m’informa que tot el material –menys embotits i formatges– és fet al seu obrador. Rondón, pastissera veneçolana que va estudiar a París i Nova York, explica que Monsieur Bosc “és una cafeteria-pastisseria amb un repertori deslligat de modes”, que es diu així en honor al seu besavi, pastisser i parisenc.
Rondón i el seu marit, l’Eulogio Hernández, van obrir fa set mesos, però sembla que hi portin més temps: en un espai delimitat per tres tauletes i l’obrador a la vista, desenvolupen un repertori dolç –amb algun salat– que Rondón fa 25 anys que madura. “No es tracta d’inventar la roda, sinó de fer les coses bé”, valora. Comença a comptar i li surten unes 50 referències: des d’un canònic croissant de mantega francès fins a un milfulls amb crema pastissera, també éclairs, profiteroles o pastís de llimona... Matèria primera excel·lent a preus populars (cafè amb llet del bo a 1,50 €). A l’hora d’esmorzar o berenar no es pot demanar més.