4 motius per tornar i retornar al bar Muy Buenas

Situat al carrer del Carme, en ple barri del Raval, aquest local modernista és especialista en cuina, vins i licors catalans. Us deixarà bocabadats!
Bar Muy Buenas
Foto: Bar Muy BuenasBar Muy Buenas
Time Out en col·laboració amb Muy Buenas
Publicitat

"La cuina d'un país és el seu paisatge a l'olla". Aquesta frase no és del Muy Buenas, sinó de Josep Pla, però la trobareu ben remarcada a la carta del local.
I és que el pes del patrimoni, la tradició i la cultura catalana són la pedra angular d'aquest bar amb una història llarga i curiosa. Després de ser inaugurat com a botiga de venda de bacallà el 1928, fins al 2014 va constituir-se com un local emblemàtic de la ciutat i aquell lloc on parar a fer l'esmorzar o beure una copa a mitja nit. Ara, amb la seva reinauguració per part del Grup Confiteria el 2017, serveix com a bar-restaurant d'una qualitat excel·lent i amb una decoració que aconsegueix fer viatjar fins i tot els menys il·lusos.
Amb una gastronomia enfocada a la cuina catalana tradicional, elaborada amb productes de proximitat, i una carta de vins, licors i còctels espectacular, el bar Muy Buenas s'ha convertit en un racó essencial del bon menjar al barri del Raval i en un punt de trobada on el bon ambient no falta mai.
Deixeu-vos sorprendre pels seus plats que recorren Catalunya i no perdeu detall de cadascun dels elements que constitueixen aquest local amb més de noranta anys d'història. Us donem 4 motius per tornar-hi i retornar-hi!

1. Sabors d'aquí

Quan van reobrir el 2017, van voler mantenir la seva essència culinària: ser una casa de menjars orientats a la cuina catalana tradicional.
És per això que, si busqueu plats ben autèntics de la nostra terra, els trobareu aquí: des d'un fricandó i un trinxat de la Cerdanya a una clotxa de l'Ebre, anxoves de l'Escala per picar, taules de formatges de tot el territori, un xató elaborat al detall o llonganissa de Camprodon.
Més plaers: de forquilla i ganivet trobareu delícies com un bacallà amb samfaina o pollastre a la catalana. O, de cullera, mandonguilles amb sèpia o civet de senglar.
Si ja us sorprendran amb els seus plats, espereu a entaular-vos i començar a llegir la seva carta de vins: hi tenen de totes les DO catalanes: des de la DO Costers del Segre amb un Biu de Sort a la DO Penedès amb vins com un l'exquisit Desig o un rosat Pink Flow de DO Empordà. Fins i tot en tenen un de musical: el Vine by Mishima de DO Terra Alta.

2. Viatge al Modernisme

Només cal que mireu les fotografies per saber que la decoració us transportarà a una altra època.
Us donarà la benvinguda al local una porta modernista que farà de portal del temps i que data del 1928, any en què es va inaugurar el local.
En el seu interior, a part d'envoltar-vos d'una decoració cuidada, acolorida i preciosa, també estareu acompanyats d'elements amb anys d'experiència acollint veïns de Barcelona, com un tirador que data del 1910, un tocador de bany, un aplic de paret i un rellotge del 1928 i altres detalls decoratius que us transportaran a la Barcelona de principis del segle anterior.

3. Més de noranta anys d'història

Ja fa quatre anys que tornem a tenir el bar Muy Buenas disponible per tots els veïns de la ciutat. Va ser el 28 de juny de 2017 quan va reobrir, després que l'antic propietari el desballestés l'any 2014, en decidir tancar el local.
Però, per sort, el grup Confiteria va voler donar una segona oportunitat a aquest local tan preciós i va dedicar dos intensos anys d'obres a recuperar-lo. Fins i tot, van haver de recórrer a artesans dels materials com fusta, llautó i vidre!
Els seus actuals propietaris recorden com sota el cartell de Muy Buenas va sortir un altre on posava Ràfols. I hi ha diferents versions del seu origen! Però el que està clar és que aquest antic local de venda de bacallà s'havia de conservar com a gran patrimoni que és!

4. En mans d'experts

El bar Muy Buenas no és un bar qualsevol per la seva història i patrimoni artístic, però tampoc ho és pels seus nous propietaris.
Forma part del Grup Confiteria, amb locals molt emblemàtics (i fins i tot premiats) repartits per la ciutat i amb una tradició de coctails i destil·lats molt marcada. No és d'estranyar, per tant, que al bar Muy Buenas hagin volgut evocar el seu segell aportant una carta de cocktails amb destil·lats o bé catalans o bé de procedència catalana.
Hi trobareu tant una gran quantiat de licors que produim dins les nostres fronteres, com ara Artesana de Licors, amb una ratafia, un licor d’avet o un destil·lat de vi, el Rajolí. I cocktails amb noms de personatges a qui sempre han volgut retre homenatge: Flora i David, Pere Gimferrer, Lluis Permanyer, Josep Pla, Mary Sanpere, Montserrat Roig, Joan Capri o Pepe Rubianes. 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat