L’Elena, de Santander, va venir a Barcelona i després d’haver fet mil i una feines fa un any va agafar aquest bar del deep Poble-sec. Era un d’aquells locals que es desintegrava lentament en la ignomínia i va necessitar tot el seu entusiasme per renéixer reinventat en l’Olivia Vermuteria, ara sí, un lloc que és un gust anar-hi. El nom se li va acudir perquè sí i de seguida va tenir clar què volia fer-hi: sessions de dia de música, mam i teca. Es va treure de la màniga un parell de sessions ben personals: els dissabtes Pincha y corta, on convida un DJ a posar música i un cuiner a fer el seu plat estrella. Pels plats hi ha passat el bo i millor de l’escena de Barcelona, de l’Abu Sou al DJ Bruce Lee, DJ Dani Blu o la gent de Discos Paradiso, que posen funk, electrònica, soul, clàssica o el que vulguin, això sí, sempre amb molt de bon criteri.
Els mateixos DJ li demanen de venir perquè saben que el lloc mola i que té plats Technics i un equip potent per punxar. Per menjar, els cuiners preparen plats com pop a la brasa, civet de senglar, pollastre tikka masala o corzo: per molts pocs diners quedes tip i satisfet d’haver tastat cosa bona. Els diumenges és el dia de VV: vermut i vinil, vermut sec de Terol amb oliva i sifó i sessions viníliques. Amb només un any, l’Elena s’ha fet un lloc al barri i la darrera festa major va programar un escenari al carrer a l’encreuament de Concòrdia amb Magalhães, un d’aquells espais malgirbats que sovint ens deixa l’urbanisme d’aquesta ciutat. L’èxit va ser total i l’any que ve repetiran.
De cervesa té Estrella Galícia al tirador, però potser es canvia a Mahou: seria meravellós! Té una barreja d’olives picants feta per a ella dels especialistes La Ribera i també un pastís de xocolata vegà deliciós. Té la intenció de remodelar les portes i finestres per fer-lo encara més lluminós i agradable. Li augurem el millor!