Si us passegeu, com abelletes curioses buscant pol·len, d’Alcoba en Alcoba per tota Ciutat Vella, trobareu quatre seductors matrimonis de combinat i tapa que us deixaran salivant. La iniciativa del maridatge és del grup La Alcoba, que va obrir el seu primer establiment al 2007, La Alcoba Azul, tot un èxit que va convidar a la creació de tres locals més, que en efecte dominó van saltar a la fama ràpidament. La Alcobita i El Bandoler són al mateix carrer Salomó Ben Adret del Call, a cinc minuts de la catedral o de la plaça Sant Jaume, i també l'Alcoba Barcino, al carrer Correu Vell i a tocar de les muralles romanes. Per trobar-los heu de buscar la llum d’uns fanalets, que fan de guardians a totes les entrades.
Quin és el secret del seu èxit? Una col·lecció de tapes i pinxos de la conca mediterrània amb influències de tot arreu que, de tant en tant, serveixen gratuïtament en consumir algun glop del seu exòtic boticari de còctels. Les receptes estan elaborades amb productes locals i de proximitat, ja que fins i tot el pa que acompanya l'humus el fa un forn sirià del Barri Gòtic. L’espai també té un paper important: tots els establiments conserven algun element històric de la ciutat i la decoració a l’interior és càlida, amb mobles antics restaurats, llums tènues i elements ‘artsy’. Fins i tot, hi trobareu alguna terrassa!
Preparats per pol·linitzar totes les Alcobes de la Ciutat Vella? Us expliquem quins són els tasts a cada casa.