Ruta de còctels & tapes d’Alcoba en Alcoba

Us proposem fer una gimcana per quatre hostalatges del Grup La Alcoba, on gaudireu d’un maridatge d’un còctel explosiu amb la seva corresponent tapa creativa, la majoria d’essència mediterrània amb influències orientals i llatines
La Alcoba Barcino
Foto: La Alcoba La Alcoba Barcino
Time Out en col·laboració amb Grup La Alcoba
Publicitat

Si us passegeu, com abelletes curioses buscant pol·len, d’Alcoba en Alcoba per tota Ciutat Vella, trobareu quatre seductors matrimonis de combinat i tapa que us deixaran salivant. La iniciativa del maridatge és del grup La Alcoba, que va obrir el seu primer establiment al 2007, La Alcoba Azul, tot un èxit que va convidar a la creació de tres locals més, que en efecte dominó van saltar a la fama ràpidament. La Alcobita i El Bandoler són al mateix carrer Salomó Ben Adret del Call, a cinc minuts de la catedral o de la plaça Sant Jaume, i també l'Alcoba Barcino, al carrer Correu Vell i a tocar de les muralles romanes. Per trobar-los heu de buscar la llum d’uns fanalets, que fan de guardians a totes les entrades.

Quin és el secret del seu èxit? Una col·lecció de tapes i pinxos de la conca mediterrània amb influències de tot arreu que, de tant en tant, serveixen gratuïtament en consumir algun glop del seu exòtic boticari de còctels. Les receptes estan elaborades amb productes locals i de proximitat, ja que fins i tot el pa que acompanya l'humus el fa un forn sirià del Barri Gòtic. L’espai també té un paper important: tots els establiments conserven algun element històric de la ciutat i la decoració a l’interior és càlida, amb mobles antics restaurats, llums tènues i elements ‘artsy’. Fins i tot, hi trobareu alguna terrassa!

Preparats per pol·linitzar totes les Alcobes de la Ciutat Vella? Us expliquem quins són els tasts a cada casa.

1. Tot un mar picant a l’Alcoba Azul

Si sou d’emocions fortes, doneu la benvinguda al còctel de la casa i el més demanat de l’Azul: el Còctel La Alcoba Mezcalera, un barrejat a base de Mezcal Gusano Rojo, taronja, llimona, xarop d’atzavara, xili i un punt de cardamom. I això és només el començament per una vetllada ben picant… Ara toca el plat a conjunt, una amanida mediterrània que poc té d’avorrida. Per això es titula ‘la salada’ i no enganya perquè està basada en producte del mar, amb bacallà i anxoves postrats sobre un llit de tomàquets ben madurs. S’hi espolsen tàperes i parmesà i ja estaria. Com una bafarada d’aire fresc!

2. Combinacions àcides a La Alcobita

Vet aquí una 'Loca del Barrio', el nom del combinat, amb un cebiche de corbina ben tendre. Tots dos comparteixen un punt cítric que els fan entrar en sinapsi només tastar-los. El cebiche és una festa de colors que us alegrarà el dia: està banyat amb llet de tigre i ají groc, i té un toc d'alvocat, physalis, festucs i moniato que el diferencia de la recepta convencional (tot un encert!). La Loca del Barrio torna boig a tothom perquè és extremadament amable: és tan suau que us podríeu beure’n tres més. Està fet amb Ron Santa Teresa, licor Amaretto Disaronno, llimona i Ginger beer i és dolç, fresc i amb un punt afruitat.

3. El Bandoler, un tret directe al paladar

Aquests experts en entrepans en totes les seves accepcions han fet un muntatge mexicà: tacos. Estan omplerts de carn de costella de porc, molt melosa, acompanyada amb la típica pico de gallo (tomàquet, ceba i cilantro), crema agra i d’alvocat. El resultat dels sucs dels ingredients es fonen amb un punt de salsa barbacoa. Deliciós! Aquest enrotllat de ‘tortillas’ li va com anell al dit a l’impressionant Martini de litxi. Gens carregat, amb molt gust a l’exòtica fruita, suau en boca i un toc asiàtic que marida sorprenentment bé amb la delícia mexicana. Us entrarà que dona gust!

4. Delicadeses donant-se la mà a La Alcoba Barcino

Si el cos us demana pau i harmonia, La Alcoba Barcino té la parella perfecta: un combinat on l’alcohol quasi ni es nota i una tapa vegetariana en consonància. La beguda, Pomelo Anderson, és com un suc de fruites refrescant amb liquat d’aranja, licor de maracujà i de sangeriman. El sentireu com un petó. La tapa també és delicada, però amb els seus matisos. Us serviran albergínia tallada en meitats (si aquest ingredient us fa predir que es tracta d'un plat oriental, aneu pel bon camí) i omplerta amb chermoula, bulgur i quinoa. El toc mestre ve de la mà dels adobats, amb el gust més fort del tomàquet sec i la salsa aràbiga de iogurt amb tahina fent esses sobre el plat.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat