A Ciutat Vella, munions de turistes contemplen la moixama com si fos una bèstia mitològica, clavada i continguda per la gràcia de l'escuradents. I sí, fer l'aperitiu aquí significa tractar amb aquesta molesta circumstància, però no hem de permetre que això ens impedeixi visitar temples com el Bar del Pla (Montcada, 2. Dl. tancat), el paradigma modern de la canya ben tirada –cremosa, or líquid, no desmereix la millor cervesa de Madrid– i la ració creativa. O en l'altre extrem, el de la senzillesa i l'austeritat del Bar La Plata (Mercè, 28. Dg. tancat), una caixa de mistos on a vegades es veu Ferran Adrià gaudint dels seus seitons fregits i d'una amanideta de tomàquet, ceba i olives. I si sou dels barcelonins que encara teniu els nassos de buscar un recer al Gòtic més explotat, sapigueu que La Cava del Vermut (Copons, 2 i Magdalenes, 6) és un puntal dels bons seitons, i el pernil tallat amb mestria.
Discover Time Out original video