Sembla una club exclusiu, un speakeasy americà amagat a Sant Gervasi. Entrem i de seguida ens fiquem en la trama: música jazz, sofàs elegants, quadres a les parets, molts racons on perdre’s; al fons del tot, la cabina de comandament, la barra on l’Askanas Abgaryan prepara els incomptables glops de la carta.
Primera presa de contacte positiva: som en una senyora cocteleria. L’Askanas és armeni, porta des dels 15 anys vivint a Barcelona i és un apassionat de l’ofici. El delata una carta llarguíssima, imaginativa, moderna, oberta a ingredients exòtics i amb dos apartats curiosos: un amb còctels pretèrits, preparats com abans; un altre, amb còctels d’influència japonesa. Explorem les creacions d’autor. Cau La Sonámbula, un got llarg de bona cristalleria, farcit amb tequila infusionat amb jalapeño, préssec, llima, mole, mançanilla i bitter. El Bloody Mary es rega amb vodka infusionat amb tomàquets secs i un especiat secret. Són còctels elegants, mesurats i saborosos. L’Askanas ho remata amb una creació improvisada en got de metall i ens demostra que és un jazzman: toca les notes amb elegància i tècnica, els trets que caracteritzen la cocteleria d’aquest nou refugi. Sant Gervasi necessita més llocs així.