Cocteleres antigues, dispensadors d’absenta victorians, cristalleria refinada... El Sol y Sombra es presenta com un museu del còctel, una bombolla espaciotemporal on les begudes desprenen una aura 'vintage' que fa plorar els nostàlgics.
Les nits del cap de setmana, l’establiment s’omple: hi ha jazz en viu dijous i divendres i la cocteleria ocupa la taverna del Suculent. Si us agafa gana, demaneu qualsevol plat de la carta. A la barra, Jordi Baqués i el seu equip facturen copes clàssiques de veritat. En Jordi és un arqueòleg, rescata receptes de llibres antics per reproduir-les davant la parròquia i manipula el gel com no es fa a cap altre lloc de Barcelona: esculpint a mà uns blocs translúcids, sense impureses, que donen a la beguda una altra dimensió. A més, ara el Sol y Sombra té carta de còctels 'vintage'.
Tan 'vintage', que els preparen amb destil·lats d’època, ampolles antigues que Baqués obté al submon del col·leccionisme. Tastem un negroni amb vermut, licor i destil·lat de fa 30 anys. I ho rematem amb un Hanky Panky que té gust de xarleston i llei seca.
Quan surto, només penso a encendre una cigarreta, ajustar-me el barret i apujar-me el coll de la gavardina. Aquesta nit només responc al nom de Philip Marlowe.